Смажені кабачки

Що можна приготувати з кабачків?

Кабачки можна впевнено назвати універсальним продуктом. Якщо замислитися, що можна приготувати з кабачків, рецептів знайдеться безліч. У сирому вигляді у різноманітних салатах, тушкованому – овочеві рагу, суп-пюре з цукіні, фаршировані кабачки з м’ясом, смажені патисони, котлети й млинці з кабачків, запіканка й плов.

Влітку, щойно з’являться свіжі овочі, можна насолодитися маленькими кабачками. Це дивний універсальний продукт, з якого можна приготувати перші й другі страви, салати й пюре, запіканки й млинці, смажені кабачки та запечені з грибами, ікру кабачкову і мариновані кабачки, гострі закуски й навіть піцу з кабачковим коржем.

Що приготувати з кабачків незвичне

Коли ви приготували з кабачків вже все, що було у вашій колекції рецептів, а кабачки все ще залишилися, пропонуємо спробувати запіканку з кабачків. Тонко нарізані скибочки кабачка, запечені до ідеальної м’якості й щедро присмачені приправами й тертим сиром стануть чудовим варіантом смачної й ситної вечері, а приготування не займе багато часу.

Досить простий набір інгредієнтів і чудовий смак – ось що робить цей рецепт приготування запіканки з кабачків особливим. Варто спробувати різні сири – твердий, плавлений, додати для аромату прованські трави й часник. 

Що можна приготувати з кабачків до святкового столу

Кабачки можна приготувати й до святкового столу. Головне, проявити трохи фантазії! Для теплого салату з кабачків потрібно окремо обсмажити помідори, кабачки, цибулю, солодкий перець, відварене куряче філе. З’єднати інгредієнти й прикрасити – багато часу не знадобиться, а результат всім сподобається. 

Запіканка з кабачків – проста та недорога страва, яка вам неодмінно сподобається. Для рецепту краще підійдуть молоді кабачки, але можете взяти й ті, що у вас під рукою. Головне, аби кабачки мали ніжну шкірку та дрібне і непомітне насіння.

  • Почистити цибулю, дрібно нарізати і обсмажити у маслі до прозорості
  • Нарізати тоненькими кружальцями кабачки разом зі шкіркою. Додати кабачки до цибулі.
  • Духовку нагріти до 200 градусів. Змішати у посудині яйця, тертий сир та сметану. Посолити та поперчити.
  • Викласти кабачки у змащену олією форму для запікання, зверху залити соусом та запікати протягом 15 хв. На останні кілька хвилин можна включити верхній гриль.
blank

Як приготувати яєчню з кабачками

Така яєчня виглядає досить незвично, вона не жирна, і смак у неї цікавий, щоб здивувати ваших домашніх. Кабачок, навіть якщо він ще молодий, очищаємо від шкірки, ріжемо кружальцями 0,7 см.

  • За допомогою невеликого стаканчика позбавляємося від серцевин, щоб вийшли кільця.
  • Злегка підсмажуємо кільця кабачків і заливаємо збитим яйцем. Трохи чекаємо, а потім акуратно перевертаємо нашу яєчню з кабачками на іншу сторону.
  • Частина рідкої яєчні стече по кабачках і запечеться. Можете навіть підняти лопаткою яєчню з одного боку, щоб переконатися, що все просмажилося.

Як приготувати кабачки з помідорами та сиром

Різноманітні рецепти з кабачками – це абсолютно доступні й дешеві страви. Адже купити свіжі кабачки сьогодні можна будь-якої пори року. Спробуйте приготувати кабачки з помідорами та сиром, запечені в духовці. Золотиста сирна скоринка, ніжний смак і легка текстура перетворюють звичайні овочі у смачну закуску. Лише не забудьте перед запіканням посолити порізані кружальцями кабачки й злити з них зайву рідину.

Ікра кабачкова – рецепт

З майонезом, у мультиварці без олії, з томатною пастою – є різні рецепти кабачкової ікри. Для приготування найсмачнішої кабачкової ікри, як у магазині, рецепт простий: обсмажити в олії інгредієнти – кабачки, моркву, цибулю, помідори, збити блендером і тушкувати.

Важливо: для надійності, варто кабачкову ікру на зиму після тушкування ще додатково простерилізувати у банках, і тоді у вас буде справжня кабачкова ікра як у магазині.

Ікра кабачкова

Що корисного приготувати з кабачків?

А ви знаєте, що страви з кабачків дуже корисні? Кабачки містять фосфор, залізо, безліч вітамінів та мінеральних солей, абсолютно не калорійні. У патисонах – найближчих родичів кабачків, вітамінів ще більше. Кулінарні книжки минулого століття пишуть, що стиглі патисони не придатні для їжі. Це нісенітниці – спробуйте порізати їх тоненько, запанірувати у борошні й підсмажити. За смаком нагадує рибне філе – перевірте!

Хрусткі кабачки

Однією з ефективних та смачних закусок є Хрусткі кабачки, які в дечому нагадують снеки. Проте вони є набагато кориснішими та не вимагають багато зусиль для приготування страви. Ви можете включити улюблений серіал та смакувати хрусткі кабачки, насолодужючись переглядом. Такі снеки особливо доповнює часниковий та пікантний соусом. 

Млинці з кабачками

Ще однією простою, смачною та дешевою стравою є млинці з кабачками. Це справжня знахідка тим господиням, хто бажає приготувати щось смачне, швидке та дешеве. Якщо ви підтримуєте фігуру в тонусі, то такі млинці вважаються набагато кориснішими, ніж звичайні.

Що приготувати з кабачка на вечерю

Якщо вас не здивує неочікуване поєднання, запечіть у духовці кабачки, фаршировані гречаною кашею з домашнім сиром. Або приготуйте запіканку: потрібно відварити цукіні, перетерти, гарно змішати з яйцем – запікається дуже швидко.

Щоб приготувати чудову закуску, підсмажте кабачки тонкими смужками видовженої форми. Змажте майонезом з часником, покладіть часточку помідора й складіть навпіл або згорніть рулетом – гостренький «тещин язик» готовий!

[cooked-recipe-list show=”10″ width=”600px” style=”modern” hide_author=”true”]

Прокрутка до верху