гарбузова каша

Гарбузова каша

Каша гарбузова з лимоном та апельсином

Радимо замість яблука спробувати дрібно порізати чверть лимона або невеликий апельсин. Вас здивує вишуканий аромат і незвичний колорит гарбузової каші, адже зовсім не відчувається дещо простий смак пшона. А якщо вам подобається не дуже густа каша, можна, з самого початку взяти на 0,5 склянки молока більше.

Рисова каша з гарбузом 

Кашу з гарбуза можна приготувати й з рисом, вона виходить дуже ніжною й делікатною. Гарбузову кашу на молоці у мультиварці можна зварити взагалі дуже швидко. У наш час купити гарбуз можна навіть взимку, у супермаркеті або на ринку. Тож потіште себе таким простим, смачним і дуже корисним десертом.

гарбузова каша

Гарбузова каша

Приготуємо смачну і корисну кашу з гарбуза на пшоні, адже поєднання пшона і гарбуза – це джерело корисних мікроелементів. Пшоняна каша з гарбузом вважається дієтичним продуктом і є низькокалорійною. Ми поділимося маленькими секретами від найкращих кухарів, деякі нюанси ви точно ніде не зустрінете! Дуже радимо спробувати!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 35 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 1 година 5 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 500 g гарбуза
  • 1 cups пшона
  • 2 cups молока
  • 1 cups води
  • 1 яблуко
  • 2 tbsp цукру
  • 1 tbsp вершкового масла
  • 1 tbsp меду
  • ваніль

Кроки приготування

  • Гарбуз та яблуко очищаємо й нарізаємо кубиками.
  • Заливаємо невеликою кількістю води – майже врівень з порізаними яблуком та гарбузом. Доводимо до кипіння й варимо 10-12 хвилин.
  • Пшоно промиваємо ретельно декілька разів. Заливаємо водою й молоком, ставимо на плиту.
  • Після закипання додаємо цукор, зменшуємо вогонь до мінімуму.
  • Наш гарбуз з яблуком вже готові. Гарно розтираємо їх товкачкою й перекладаємо у каструлю з пшоняною кашею. Ретельно перемішуємо.
  • Варимо кашу з гарбуза на молоці на маленькому вогні до готовності пшона, приблизно 25-30 хвилин.
  • У готову гарбузову кашу додаємо ваніль і вершкове масло, залишаємо на 10 хвилин для настоювання.
  • Перед самою подачею додаємо мед. Це важливо, адже при температурі понад 50°С мед втрачає свої корисні якості.
Прокрутка до верху