Прості домашні сирники
Як зробити сирники, просту й дуже домашню страву? Чого тільки в сирники не додають, фантазуючи та експериментуючи, але найчастіше, все одно, повертаються до найпростішого класичного варіанту, з мінімальною кількістю інгредієнтів. Як приготувати сирники, хоч би там що не було, результат завжди залежить від основного інгредієнта – сиру. Звичайно, домашній сир – це найкраще.
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 4 особи
Інгредієнти для рецепту
- 400 g сиру
- 2 яйця
- 4 tbsp борошна
- 2 tbsp цукру
- 5 tsp олії
Кроки приготування
- Крок 1 Сир розімнемо виделкою, щоб в ньому не залишилося великих грудок. Додаємо яйця, цукор і ретельно все перемішуємо. Краще не використовувати занадто сухий або занадто вологий сир, інакше в процесі приготування сирники будуть розвалюватися.
- Крок 2 Додаємо борошно й ретельно перемішуємо. В результаті має вийти однорідна еластична маса, з якої можна буде ліпити сирники. Якщо додати трохи більше борошна, сирники вийдуть більш щільними. А щоби приготувати сирники ніжнішими – просто взяти менше борошна.
- Крок 3 Ліпимо з тіста невеликі кульки, по черзі обкачуємо їх у борошні, приплющуємо, але сирники не повинні бути занадто тонкими.
- Крок 4 Нагріваємо сковорідку, наливаємо олію та викладаємо наші сирники. До красивої рум’яності обсмажуємо з обох сторін і готово! Також є рецепти приготування сирників на пару або в духовці.