blank

Кекс Зебра на кефірі

blank

Кекс Зебра на кефірі

Смугастий кекс Зебра на кефірі поєднує в собі насичений кисломолочний і шоколадний смаки, щільну й пористу текстуру, має приємну помірну вологість. Водночас кекс Зебра на кефірі красивий і зовсім недорогий.
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Ключове слово: кекс-зебра
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 50 хвилин
Загальний час: 1 година 5 хвилин
Порції: 4 особи

Інгредієнти для рецепту

  • 2 cups пшеничного борошна
  • 3 яйця
  • 1 cups кефіру
  • 2 cups цукру
  • 0.5 tsp соди
  • 1 tbsp оцту
  • 2 tbsp какао
  • 0.5 cups рослинної олії
  • Ванілін

Кроки приготування

  • Збиваємо яйця з цукром.
  • Соду з’єднаємо з оцтом.
  • Додаємо до збитих яєць кефір, рослинну олію, ванілін та борошно. Усе добре перемішуємо. Тісто для кексу Зебра має бути за консистенцією, як густа сметана.
  • Розділимо тісто на дві частини.
  • В одну частину підмішаємо порошок какао.
  • У форму для запікання викладаємо по черзі по 2 ложки світлої і темної частини тіста – обов’язково в центр. Тобто шари світлого і темного тіста мають накладатися один на одного та повільно розтікатися у формі.
  • Після того, як розклали тісто, проводимо дерев’яною шпажкою по поверхні майбутнього кексу смужки – від центру до краю форми. Утвориться малюнок ніби павутинка. Якщо будемо проводити смужки від країв форми до центру, утвориться квіточка.
  • Випікаємо кекс Зебра на кефірі в попередньо розігрітій духовці за 180°С. Готовність перевіряємо шпажкою – вона має бути сухою.

Кекс Зебра з кремом

Кекс Зебра на кефірі можна розрізати навпіл та змастити шари заварним або сметанним кремом.

Смугастий кекс Зебра – веселий та неочікуваний

Спробуйте декоративні смужки двох видів тіста для кексу Зебра розташовувати в хаотичному порядку. Вийде дуже цікавий десерт.

Прокрутка до верху