Кекс Зебра на кефірі
Смугастий кекс Зебра на кефірі поєднує в собі насичений кисломолочний і шоколадний смаки, щільну й пористу текстуру, має приємну помірну вологість. Водночас кекс Зебра на кефірі красивий і зовсім недорогий.
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 4 особи
Інгредієнти для рецепту
- 2 cups пшеничного борошна
- 3 яйця
- 1 cups кефіру
- 2 cups цукру
- 0.5 tsp соди
- 1 tbsp оцту
- 2 tbsp какао
- 0.5 cups рослинної олії
- Ванілін
Кроки приготування
- Збиваємо яйця з цукром.
- Соду з’єднаємо з оцтом.
- Додаємо до збитих яєць кефір, рослинну олію, ванілін та борошно. Усе добре перемішуємо. Тісто для кексу Зебра має бути за консистенцією, як густа сметана.
- Розділимо тісто на дві частини.
- В одну частину підмішаємо порошок какао.
- У форму для запікання викладаємо по черзі по 2 ложки світлої і темної частини тіста – обов’язково в центр. Тобто шари світлого і темного тіста мають накладатися один на одного та повільно розтікатися у формі.
- Після того, як розклали тісто, проводимо дерев’яною шпажкою по поверхні майбутнього кексу смужки – від центру до краю форми. Утвориться малюнок ніби павутинка. Якщо будемо проводити смужки від країв форми до центру, утвориться квіточка.
- Випікаємо кекс Зебра на кефірі в попередньо розігрітій духовці за 180°С. Готовність перевіряємо шпажкою – вона має бути сухою.
Кекс Зебра з кремом
Кекс Зебра на кефірі можна розрізати навпіл та змастити шари заварним або сметанним кремом.
Смугастий кекс Зебра – веселий та неочікуваний
Спробуйте декоративні смужки двох видів тіста для кексу Зебра розташовувати в хаотичному порядку. Вийде дуже цікавий десерт.