blank

Самбук із абрикосів

blank

Самбук із абрикосів

Самбук – це повітряний десерт на основі фруктового пюре та збитих яєчних білків, з додаванням желатину. Абрикосовий самбук – ніжний, солодкий мус-желе з легкою кислинкою.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Італійська
Підготовка: 40 хвилин
Приготування: 4 години
Загальний час: 4 години 40 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 500 g абрикосів
  • 2 яйця
  • 100 g цукру
  • 2 tsp желатину
  • 6 tbsp води
  • М'ята свіжа (для прикраси) – кілька листків

Кроки приготування

  • Желатин замочуємо у 3-4 ст. л води (близько 40 мл) на 10-15 хвилин до набухання. Потім трохи нагріваємо воду до повного розчинення гранул желатину.
  • Абрикоси миємо, обсушуємо та виймаємо кісточки. Нарізаємо абрикоси шматочками.
  • Додаємо 20-30 мл води в каструлю з абрикосами і ставимо її на вогонь. Доводимо до кипіння і варимо на невеликому вогні 15-20 хвилин, доки абрикоси не стануть м'якими.
  • Додаємо в каструлю цукор, перемішуємо до повного розчинення. Вимикаємо вогонь.
  • Якщо абрикоси дуже солодкі, кількість цукру можна зменшити.
  • Блендером робимо рідке абрикосове пюре. Охолоджуємо його до кімнатної температури.
  • Вводимо в солодку абрикосову масу розчинений у воді желатин та перемішуємо.
  • Відокремлюємо білки від жовтків. Викладаємо яєчні білки в чашу для збивання. Жовтки не знадобляться.
  • Збиваємо яєчні білки вінчиком до густої піни.
  • Вводимо збиті білки в абрикосову масу, що охолола, акуратно перемішуючи ложкою знизу вгору.
  • Маса для самбука виходить ніжною, повітряною, з ложки падає великими краплями.
  • Наповнюємо абрикосовою масою склянки і креманки. Ставимо їх у холодильник на 3-4 години, до застигання.
  • Самбук із абрикосів готовий. Абрикоси для прикрашання нарізаємо частинками, м'яту промиваємо та обсушуємо. Абрикосовий самбук добре тримає форму, але не має тієї "гумової" консистенції, яка зазвичай відчувається в желе. Смачний, легкий та красивий десерт для будь-якого застілля.
Прокрутка до верху