blank

Сацебелі – справжній грузинський соус

blank

Сацебелі – справжній грузинський соус

Тим, хто хоче відчути справжній смак і аромат грузинської кухні, радимо спробувати ось цей варіант приготування соусу сацебелі – з українськими спеціями та прянощами.
5 з 2 оцінок
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Грузинська
Ключове слово: сацебелі
Підготовка: 10 хвилин
Приготування: 20 хвилин
Загальний час: 30 хвилин
Порції: 6 осіб

Інгредієнти для рецепту

  • 500 g помідорів
  • 4 часточки часнику
  • 4 гілочки кінзи
  • 4 гілочки петрушки
  • 3 гілочки кропу
  • 1 червоний болгарський перець
  • 1 стручковий перець
  • 1.5 tsp хмелі-сунелі
  • Цукор
  • Сіль

Кроки приготування

  • Для приготування соусу сацебелі вибираємо стиглі помідори. Миємо помідори, нарізаємо, складаємо у каструлю з товстим дном та ставимо варити. Стежимо, щоб не пригоріли.
  • Коли маса стає густою, протираємо через дрібне сито, щоб у соус не потрапило насіння та шкірка.
  • Протерту пасту повертаємо в каструлю.
  • Червоний болгарський перець, гострий перець, зелень петрушки, кінзи та кропу подрібнюємо в блендері та додаємо в томатну основу. Проварюємо протягом 4-5 хвилин.
  • Часник пропускаємо через прес. Додаємо в соус часник, хмелі-сунелі, коріандр, сіль, цукор. Готуємо ще 3-4 хвилини. Перед подачею охолоджуємо.

Класичний соус сацебелі протягом усього року

Немає особливих проблем і клопоту приготувати соус сацебелі в домашніх умовах. Рецепт сацебелі досить простий, і літо – саме час подати його до смачного обіду та заготовити на зиму.

Хмелі-сунелі – суміш різних сухих мелених пряних трав. До складу зазвичай входять мелений коріандр, пажитник та шафран – це основа, яка може бути доповнена й іншими сухими меленими травами.

Соус сацебелі до різних страв

Зазвичай сацебелі подають до м’ясних страв, але він чудово смакує з хлібом, овочами, сиром.

Прокрутка до верху