Сацебелі – справжній грузинський соус
Тим, хто хоче відчути справжній смак і аромат грузинської кухні, радимо спробувати ось цей варіант приготування соусу сацебелі – з українськими спеціями та прянощами.
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 6 осіб
Інгредієнти для рецепту
- 500 g помідорів
- 4 часточки часнику
- 4 гілочки кінзи
- 4 гілочки петрушки
- 3 гілочки кропу
- 1 червоний болгарський перець
- 1 стручковий перець
- 1.5 tsp хмелі-сунелі
- Цукор
- Сіль
Кроки приготування
- Для приготування соусу сацебелі вибираємо стиглі помідори. Миємо помідори, нарізаємо, складаємо у каструлю з товстим дном та ставимо варити. Стежимо, щоб не пригоріли.
- Коли маса стає густою, протираємо через дрібне сито, щоб у соус не потрапило насіння та шкірка.
- Протерту пасту повертаємо в каструлю.
- Червоний болгарський перець, гострий перець, зелень петрушки, кінзи та кропу подрібнюємо в блендері та додаємо в томатну основу. Проварюємо протягом 4-5 хвилин.
- Часник пропускаємо через прес. Додаємо в соус часник, хмелі-сунелі, коріандр, сіль, цукор. Готуємо ще 3-4 хвилини. Перед подачею охолоджуємо.
Класичний соус сацебелі протягом усього року
Немає особливих проблем і клопоту приготувати соус сацебелі в домашніх умовах. Рецепт сацебелі досить простий, і літо – саме час подати його до смачного обіду та заготовити на зиму.
Хмелі-сунелі – суміш різних сухих мелених пряних трав. До складу зазвичай входять мелений коріандр, пажитник та шафран – це основа, яка може бути доповнена й іншими сухими меленими травами.
Соус сацебелі до різних страв
Зазвичай сацебелі подають до м’ясних страв, але він чудово смакує з хлібом, овочами, сиром.