Страви з м’яса

blank

Рецепт шпундри

Про старовинний рецепт, як готувати шпундру – свинину з буряком, згадував ще Іван Котляревський у своїй славнозвісній Енеїді. Така духмяна м’ясна страва української кухні чудово підійде для ситної вечері – обов’язково варто спробувати!

Рецепт шпундри Читати далі »

Рецепт бограчу

Бограч: багато м’яса і багато паприки

Бограч – рецепт національної угорської страви, популярної в Закарпатті, нині відомої на всю Україну. Насправді схожі страви є й в інших кухнях світу – плов, печеня. Але справжній бограч приготувати можна лише на відкритому вогні. Скоріше записуйте рецепт бограча та смакуйте з задоволенням.

Бограч: багато м’яса і багато паприки Читати далі »

Чанахи

Чанахи – овочі та м’ясо – смачний рецепт

Чанахи – вишукана та поживна страва грузинської кухні. Приготування страви займає певний час, але чанахи – дуже духмяна та смачна страва. В залежності від способу приготування чанахи, можете отримати першу або другу страву.

Чанахи – овочі та м’ясо – смачний рецепт Читати далі »

blank

Свинячі медальйони з гірчицею

Свинячі медальйони, справжня святкова страва, яку нескладно приготувати у каструлі або на сковороді. Для цієї страви не потрібні особливі хитрощі та складні кулінарні техніки. Головне завдання – не пересушити м’ясо, зберегти м’якість волокон і підібрати відповідний супровід. У цьому рецепті приготуємо медальйони з гірчицею.

Свинячі медальйони з гірчицею Читати далі »

blank

Хінкалі

Рецепт класичних хінкалі – це грузинські хінкалі. Приготувати хінкалі не так просто, як здається, головна хитрість тут в умінні загортати хінкалі зі складочками.
Тісто для хінкалі схоже на тісто для добре відомих нам пельменів. Рецепт хінкалі українською залишає вибір м’яса за вами: яловичина, свинина або баранина.

Хінкалі Читати далі »

blank

Люля-кебаб

Люля-кебаб – м’ясна страва, поширена у кавказькій та азійській кухнях. Класичний люля-кебаб – це довгасті котлетки, запечені на шампурах у мангалі.
Традиційно готують люля-кебаб з баранини на відкритому вогні, проте не меншу популярність має люля-кебаб зі свинини, курки або яловичини. Для домашнього приготування є зовсім простий рецепт люля-кебаб українською – у духовці або в аерогрилі.

Люля-кебаб Читати далі »

blank

М’ясо по-французьки

У класичному варіанті рецепт м’яса по-французьки складається з шарів телятини, картоплі з цибулею та грибів під соусом. Виходить щось на зразок запіканки. Також є інші рецепти приготування м’яса по-французьки, наприклад, з курятиною або свининою. Гриби замінюють помідорами, ананасами. Як соус використовують бешамель, вершки, сметану або майонез, а зверху посипають сиром. Спеціально для вас рецепт м’яса по-французьки українською – проста, соковита та неймовірно смачна страва!

М’ясо по-французьки Читати далі »

blank

Шаурма

Цей смачний перекус увірвався у вуличне життя не так давно, але настільки сподобався, що багатьох зацікавив рецепт шаурми зі свининою або рецепт домашньої шаурми з куркою. Дійсно, улюблену багатьма вуличну їжу можна приготувати і вдома. Зрозуміло, за перевіреним рецептом шаурма з куркою в домашніх умовах виходить значно дешевше, ніж купити її на вулиці. А головне, ви можете бути впевнені в якості та користі продуктів, з яких приготовлена домашня шаурма. Починаємо?

Шаурма Читати далі »

blank

Хашлама з яловичини

Хашлама – популярна страва кавказької кухні. Вона готується найчастіше з ягнятини або з телятини та овочів. Це і не перша, і не зовсім друга страва. Але головна перевага хашлами з яловичини – простота у приготуванні: достатньо скласти всі інгредієнти в один казан і поставити на вогонь. Для приготування хашлами з картоплею вибирайте м’ясо на кістці, так смачніше. А овочі краще вибрати м’ясисті, щоби отримати більше соку. Спробуйте приготувати цю ситну страву, і вона підкорить ваше серце!

Хашлама з яловичини Читати далі »

blank

Курячі гомілки в рукаві

Приготувати курку можна найрізноманітнішими способами. Але серед усіх все ж таки завжди знайдеться особливий. На одно із почесних місць цілком може претендувати рецепт приготування курячих гомілок у рукаві, яким з вами поспішаємо поділитися. Замаринуємо курячі гомілки у соєвому соусі із набором пряних трав. Знадобиться також рукав для запікання, у ньому м’ясо виходить м’яким, соковитим. Крім того, не доведеться відмивати деко від жиру.

Курячі гомілки в рукаві Читати далі »

blank

Курячі відбивні в духовці

Щоб приготувати курячі відбивні, досить просто обсмажити м’ясо з обох боків на сковороді. Можна і над кляром пофантазувати, і досягти бажаної скоринки. Але куряче м’ясо по-французьки, або курячі відбивні в духовці набувають небувалої соковитості та ніжності. І все завдяки можливості поєднати м’ясо з овочами та сиром. Помідори та цибуля запікаються на подушці з курячого м’яса. Зверху філе посипаються тертим сиром, який утворює апетитну вершкову скоринку.

Курячі відбивні в духовці Читати далі »

blank

Корейка на кістці в духовці

Перш за все зазначимо, що запечена в духовці корейка на кістці – смачна страва одразу з кількома перевагами. По-перше, якщо ви надаєте перевагу м’ясу з мінімальною кількістю жиру, то свиняча корейка – ідеальний вибір. По-друге, страва виглядає святково, а значить шукати оригінальні ідеї до приходу гостей не потрібно. По-третє, це м’ясо дуже смачне. Запевняємо: таку страву просто неможливо зіпсувати. Дотримуйтеся рецепту – і у вас точно все вийде!

Корейка на кістці в духовці Читати далі »

blank

Гнізда з фаршу

Звичайні котлети іноді на застіллях чомусь залишаються на тарілках. Так що з «м’ясного» можна приготувати гнізда з фаршу – нетривіально та апетитно! Смачні гнізда з фаршу з печерицями та сиром тільки на перший погляд здаються складними у приготуванні.

Гнізда з фаршу Читати далі »

Прокрутка до верху