blank

Хашлама з яловичини

От і все! Більш лінивої страви кавказької кухні, напевно, не знайти. 

Духмяна хашлама з яловичини виглядатиме на столі дуже яскраво та красиво!

Смачного!

blank

Хашлама з яловичини

Хашлама – популярна страва кавказької кухні. Вона готується найчастіше з ягнятини або з телятини та овочів. Це і не перша, і не зовсім друга страва. Але головна перевага хашлами з яловичини – простота у приготуванні: достатньо скласти всі інгредієнти в один казан і поставити на вогонь. Для приготування хашлами з картоплею вибирайте м'ясо на кістці, так смачніше. А овочі краще вибрати м'ясисті, щоби отримати більше соку. Спробуйте приготувати цю ситну страву, і вона підкорить ваше серце!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 20 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 500 g яловичини
  • 4 картоплі
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 4 зубки часнику
  • 2 солодких перці
  • 2 помідори
  • 5 tbsp соняшникової олії
  • Чорний перець
  • Запашний перець
  • Лавровий лист
  • Кріп
  • Сіль

Кроки приготування

  • М'ясо промиваємо та нарізаємо досить великими порційними шматочками.
  • Розігріємо у сотейнику або казанку соняшникову олію та обсмажуємо м'ясо до рум'яності, приправивши його сіллю, чорним та запашним перцем.
  • Знімаємо підсмажене м’ясо з вогню. Нарізаємо цибулю півкільцями та викладаємо її шаром зверху яловичини.
  • Моркву очищаємо, нарізаємо кільцями та викладаємо наступним шаром на цибулю.
  • Очищаємо часник та нарізаємо тонкими пластинками і також рівномірно викладаємо.
  • Очищаємо картоплю та нарізаємо пластинками. Викладаємо у казанок і солимо.
  • Очищаємо помідори та перець, нарізаємо невеликими пластинками та викладаємо зверху картоплі. Можна також взяти готову суміш заморожених овочів.
  • Вливаємо у казанок гарячий бульйон або окріп, накриваємо кришкою та тушкуємо протягом години.
  • За кілька хвилин до завершення приготування додаємо подрібнену зелень, лавровий лист та запашний перець.
Прокрутка до верху