От і все! Більш лінивої страви кавказької кухні, напевно, не знайти.
Духмяна хашлама з яловичини виглядатиме на столі дуже яскраво та красиво!
Смачного!
Хашлама з яловичини
Хашлама – популярна страва кавказької кухні. Вона готується найчастіше з ягнятини або з телятини та овочів. Це і не перша, і не зовсім друга страва. Але головна перевага хашлами з яловичини – простота у приготуванні: достатньо скласти всі інгредієнти в один казан і поставити на вогонь. Для приготування хашлами з картоплею вибирайте м'ясо на кістці, так смачніше. А овочі краще вибрати м'ясисті, щоби отримати більше соку. Спробуйте приготувати цю ситну страву, і вона підкорить ваше серце!
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 500 g яловичини
- 4 картоплі
- 1 цибулина
- 1 морква
- 4 зубки часнику
- 2 солодких перці
- 2 помідори
- 5 tbsp соняшникової олії
- Чорний перець
- Запашний перець
- Лавровий лист
- Кріп
- Сіль
Кроки приготування
- М'ясо промиваємо та нарізаємо досить великими порційними шматочками.
- Розігріємо у сотейнику або казанку соняшникову олію та обсмажуємо м'ясо до рум'яності, приправивши його сіллю, чорним та запашним перцем.
- Знімаємо підсмажене м’ясо з вогню. Нарізаємо цибулю півкільцями та викладаємо її шаром зверху яловичини.
- Моркву очищаємо, нарізаємо кільцями та викладаємо наступним шаром на цибулю.
- Очищаємо часник та нарізаємо тонкими пластинками і також рівномірно викладаємо.
- Очищаємо картоплю та нарізаємо пластинками. Викладаємо у казанок і солимо.
- Очищаємо помідори та перець, нарізаємо невеликими пластинками та викладаємо зверху картоплі. Можна також взяти готову суміш заморожених овочів.
- Вливаємо у казанок гарячий бульйон або окріп, накриваємо кришкою та тушкуємо протягом години.
- За кілька хвилин до завершення приготування додаємо подрібнену зелень, лавровий лист та запашний перець.