Старі рецепти, що зварити їсти, вже набридли? Хочеться приготувати щось нове й оригінальне? Починаємо з курячого філе – з ним майже ніякої мороки, готується швидко, калорій обмаль, а білків достатньо.
Ось декілька порад, що можна приготувати з курячого філе: плов з куркою, рагу з овочами й курячим філе, відбивні, котлети, рулет, різноманітні салати. До речі, пречудово поєднується куряче філе з овочами, а саме ананасами та консервованою кукурудзою.
Рецепти з курячого філе – салат «Яскравий»
Салат з куркою, оливками, помідорами й волоськими горіхами – нарядний і простий. Філе відварюємо зі спеціями. Якщо ви не знаєте скільки варити куряче філе, то для цілої грудки вам необхідно буде 20-25 хвилин, а для порізаної – трохи менше. Оливки розрізаємо навпіл, горіхи подрібнюємо блендером, філе й помідори нарізаємо брусочками, зелену цибулю – дрібно, часник вичавлюємо через прес. Солимо, перчимо й заправляємо салат з курячим філе олією й лимонним соком.

Страви з курячого філе в духовці
Як смачно приготувати куряче філе в духовці? Можна просто замаринувати філе у ваших улюблених спеціях і запекти у духовці у скляній формі. На дно налити трішки води, щоб було більш соковитим. З курячого філе можна зробити чудові рулети. Філейку потрібно відбити, посолити й поперчити. Для начинки будь-що: смажені гриби, курага або чорнослив, підсмажена морква з цибулею. Завдяки такому поєднанню, запечене куряче філе виходить досить незвичайне з дуже ніжним та соковитим смаком.
Жульєн з куркою
Жульєн – традиційна гаряча закуска французької кухні з красивою назвою. Це – запечене з грибами куряче філе під хрусткою сирною шапкою. Професійні кухарі й досі подають його в невеличких горщиках – кокотницях (фр. cocotte – курка). Взагалі готувати жульєн не обов’язково у духовці, можна просто на сковороді, адже курка та гриби не потребують тривалого приготування.
Рецепти з курячого філе – що зварити їсти, коли поспішаєте
Не вигадуйте нічого складного – приготуйте дієтичне рагу. Потрібно порізати на шматочки куряче філе, помідори, баклажани, болгарський перець, картоплю, спаржеву квасолю, цибулю, додати спеції, по 2-3 ложки кетчупу й олії, трохи води й тушкувати на маленькому вогні приблизно годину. Інгредієнти, звичайно, можна замінити.
Страви з філе курки – що приготувати швидко
Як приготувати куряче філе швидко? Якщо ви бажаєте зварити або ж посмажити його, то більшість шеф-поварів скажуть вам його розрізати на менші кусочки.
Блюда з курячого філе смажать або запікають у маринаді для того, щоб прозбутися сухості самого м’яса. Для цього використовують майонез, суміш з лимона та меду або ж апельсинового соку. Простим та водночас швидким способом є маринування курячого філе в сметані. Таке поєднання білого м’яса з вершковим соусом додає страві ніжності та соковитості. Якщо ви додасте ще грибів чи доповните страву на ваше вподобання – вона буде гідна святкового столу.
Дуже добре виходить куряче філе по-французьки. Щоб ця вишукана страва з курячого філе вийшла ніжною, кожну порцію потрібно відбити, змастити майонезом, покласти часточку помідора, кільця ріпчастої цибулі, а зверху присипати натертим сиром. Запікається така смакота за 30-40 хвилин.
Разом з Файними рецептами готуйте смачні страви з курячим філе на сніданок, обід та романтичну вечерю.
