Як приготувати картопляні човники

blank

Хто ж відмовиться від картоплі з м’ясом! Картопляні човники з фаршем – чудова інтерпретація цієї смачної страви. 

Фаршировану картоплю можна приготувати по-різному: з сирої картоплі, відвареної у мундирах або запеченої. 

Подавати фаршировані картопляні човники краще окремими порціями – з соусами або сметаною, прикрасити зеленню.

Для вегетаріанців є рецепт картопляних човників з сиром.

Запечена фарширована картопля 

Картоплю слід вимити та очистити. Виріжте серединку. У фарш (яловичий, свинячий, курячий) вбийте яйце, додайте спеції, посоліть і поперчіть. Можна додати сиру нарізану цибулю або попередньо обсмажену на олії. 

Перемішайте і готовим фаршем начиніть картоплю. Фаршировану картоплю викладіть у деко. У сковорідці розтопіть вершкове масло, додайте вершки, перемішайте та прогрійте, не доводячи до кипіння.

У деко з фаршированою картоплею влийте воду та масляно-вершковий соус. Випікайте протягом 45 хвилин за 180°С.   

Картопляні човники з фаршем

Картоплю потрібно очистити та розрізати навпіл. За допомоги чайної ложки зробити поглиблення. Нафарширувати половинки картоплі будь-якою начинкою та відправити у духовку. 

За 10 хвилин до готовності посипати фаршировану картоплю натертим сиром – картопляні човники готові! 

Картопляні човники, тушковані у соусі  

Смачні картопляні човники можна приготувати без випікання. Потрібно фаршировані половинки картоплі попередньо обсмажити на сковорідці.

У глибоку каструлю щільно укласти картопляні човники з фаршем, залити сметанним або томатним соусом та тушкувати 30 хвилин.

Піца в картопляних човниках

Картоплю ретельно вимийте зі щіточкою та покладіть у вогнетривку форму, змастіть олією та запікайте у мундирах в духовці протягом 1 години за температури 200°С. 

Готову картоплю розріжте на половинки. За допомогою ложки видаліть частину м’якуша, щоб вийшли човники. 

Змастіть томатним соусом картопляні човники та всередину покладіть сир.  Потім розподіліть шматочки ковбаси або сосиски, порізані кільцями. Зверху половинки картоплі слід притрусити натертим сиром.

Готувати піцу в картопляних човниках 10 хвилин за температури 180°С.   

Така красива страва чудово підійде і для святкового столу. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору