Салат з тунцем

Салат з тунцем і рисом: рецепт пісної страви за 20 хвилин

Смачні рецепти пісного салату з рисом і тунцем: цікаві варіанти

Пісні страви на кожен день не потребують особливих зусиль та часу для приготування. Безумовно, вам відомий рецепт салату з рису і тунця шарами? Все дуже просто: шарами почергово викладаємо рис, перетерту рибу, подрібнені яйця, цибулю. Кожен шар змащуємо майонезом. Готовий салат з тунцем і рисом прикрашаємо натертим жовтком, свіжою зеленню – і ошатну страву можна подати до святкового столу.

Якщо бажаєте урізноманітнити салатик, додайте консервовану кукурудзу – і вийде майже салат з крабовими паличками. У салат з рису і тунця також додають відварену моркву, і тоді салат набуває пікантних ноток.

А втім, можна експериментувати з іншими компонентами й додавати твердий сир, сухарики, огірки свіжі або солоні, й отримувати щоразу різноманітні пісні страви.

Салат з тунцем

Салат з тунцем і рисом: рецепт пісної страви за 20 хвилин

Салати на піст - легкий та водночас простий спосіб приготувати апетитну страву. Декому подобається салат з рисом і тунцем, коли всі інгредієнти, крім риби, дрібно порізані. В інших рецептах на піст складові салату потрібно потерти на тертці. У будь-якому разі салат з тунцем і рисом виходить ніжним і смачним, до того ж, дуже швидко.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Підготовка: 15 хвилин
Загальний час: 15 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • тунець консервований
  • 100 g рису
  • 4 яйця
  • 4 tbsp майонезу
  • цибуля, зелень
  • сіль, перець

Кроки приготування

  • Промитий рис відварюємо у співвідношенні рис : вода 1:3. Щоб рис не склеювався, у каструлю додаємо трішки вершкового масла або олії.
  • Яйця варимо, після охолодження нарізаємо акуратними шматочками.
  • Дрібно нарізаємо зелену цибульку. Цибулю ріпчасту для салату з рису і тунця можна замаринувати лимонним соком, це надасть страві ніжного смаку та приємного аромату.
  • Консерву з тунцем відкриваємо, сік відливаємо в окремий посуд, а рибу розминаємо виделкою.
  • З’єднуємо рибу, рис, цибулю, яйця з майонезом, солимо, перчимо.
  • Через 10-15 хвилин перевіряємо салат – якщо занадто сухий (рис обов’язково вбирає у себе воду), додаємо трішки соку з консерви.
  • Салат з рисом і тунцем готовий. Ну, що – смакує?!
Прокрутка до верху