Смачні рецепти пісного салату з рисом і тунцем: цікаві варіанти
Пісні страви на кожен день не потребують особливих зусиль та часу для приготування. Безумовно, вам відомий рецепт салату з рису і тунця шарами? Все дуже просто: шарами почергово викладаємо рис, перетерту рибу, подрібнені яйця, цибулю. Кожен шар змащуємо майонезом. Готовий салат з тунцем і рисом прикрашаємо натертим жовтком, свіжою зеленню – і ошатну страву можна подати до святкового столу.
Якщо бажаєте урізноманітнити салатик, додайте консервовану кукурудзу – і вийде майже салат з крабовими паличками. У салат з рису і тунця також додають відварену моркву, і тоді салат набуває пікантних ноток.
А втім, можна експериментувати з іншими компонентами й додавати твердий сир, сухарики, огірки свіжі або солоні, й отримувати щоразу різноманітні пісні страви.
Салат з тунцем і рисом: рецепт пісної страви за 20 хвилин
Інгредієнти для рецепту
- тунець консервований
- 100 g рису
- 4 яйця
- 4 tbsp майонезу
- цибуля, зелень
- сіль, перець
Кроки приготування
- Промитий рис відварюємо у співвідношенні рис : вода 1:3. Щоб рис не склеювався, у каструлю додаємо трішки вершкового масла або олії.
- Яйця варимо, після охолодження нарізаємо акуратними шматочками.
- Дрібно нарізаємо зелену цибульку. Цибулю ріпчасту для салату з рису і тунця можна замаринувати лимонним соком, це надасть страві ніжного смаку та приємного аромату.
- Консерву з тунцем відкриваємо, сік відливаємо в окремий посуд, а рибу розминаємо виделкою.
- З’єднуємо рибу, рис, цибулю, яйця з майонезом, солимо, перчимо.
- Через 10-15 хвилин перевіряємо салат – якщо занадто сухий (рис обов’язково вбирає у себе воду), додаємо трішки соку з консерви.
- Салат з рисом і тунцем готовий. Ну, що – смакує?!