Запечена картопля по-селянськи в духовці
Інгредієнти для рецепту
- 14 картоплин
- Сіль, перець, чавлений часник
Кроки приготування
- Картоплю добре миємо й нарізаємо скибками прямо зі шкіркою.
- Кладемо в каструльку, солимо, перчимо, додаємо приправи, видавлюємо часник і поливаємо вершковим маслом.
- Каструлю накриваємо кришкою та добре струшуємо, щоб всі спеції перед приготуванням запеченої картоплі в духовці розподілилися рівномірно.
- Викладаємо картоплю в один шар шкіркою вниз на деко, застелене фольгою, й запікаємо при температурі 220°С протягом 50-60 хвилин, в залежності від об’єму картоплі, запеченої в духовці.
Найпростіший рецепт картоплі в духовці
Як приготувати картоплю по-селянськи – простіше не може бути. Інгредієнти можна навіть не перераховувати.
Картопля: що приготувати під час посту
Поки ви готуєте простий салатик, духмяна молода картопля в духовці вже буде готова. Дуже ніжною виходить картопля по-селянськи зі сметаною або майонезом. Укладаємо шар порізаної картоплі, потім шар цибулі кільцями, солимо й перчимо, змащуємо сметаною. І так повторюємо 3-4 шари. Дуже соковитою виходить картопля по-селянськи в рукаві з різними овочами на ваш смак або грибами.
Коли мине певний час і можна не цікавитися рецептами пісних страв, запекти картоплю в духовці обов’язково потрібно з куркою або беконом. Перед тим, як запекти картоплю в духовці, пам’ятайте, що картоплю по-селянськи потрібно випікати при високій температурі, щоб пори закрилися й утворилася хрумка золотиста скоринка, а в середині картопля не висихала.
Смачного!