Як приготувати суші вдома

blank

У рецептах японської кухні широко використовують рис, морепродукти та соєвий соус. Саме ці базові інгредієнти необхідні в приготуванні японського фастфуду – суші, роли та сашимі. Але з точки зору справжніх майстрів суші, цю страву важко назвати фастфудом. Адже приготування суші вдома – це особливі навички та тривала церемонія.

Домашні суші – що потрібно

Для приготування суші в домашніх умовах необхідно правильно підібрати інгредієнти. Отже, як самому приготувати суші – знадобляться такі продукти: 

Японський оцет. Якщо немає можливості купити, легко приготувати самому: перемішати до розчинення 2 ст. л. цукру і 1 ч. л. солі в 1/3 склянки столового або яблучного оцту.  

Васабі – дуже гостра паста з японського хрону.  

Соєвий соус Гарі – маринований дуже тонко нарізаний імбир. Його подають до суші та їдять перед тим, як почати їсти іншу страву. 

Норі – листи висушених і спресованих морських водоростей. 

Рис для суші – найкраще звичайний круглозернистий рис. Не варто переплачувати за маркетинговий спеціальний «рис для суші».  

Лосось та свіжий огірок. 

Дуже важлива наявність спеціального бамбукового килимка для згортання суші – макісу, без якого суші згортаються не дуже щільно, що впливає на їхні смакові якості.

blank

Як приготувати суші Філадельфія з лососем 

Склянку рису слід ретельно промити під холодною водою, доки з нього не почне стікати прозора вода – має вимитися рисова пудра. Потім рис потрібно зварити протягом 20 хвилин згідно з рецептом приготування виробника. 

Поки рис охолоджується (не у холодильнику!), потрібно приготувати суміш для заправки рису. Для цього до 2 ст. л. японського оцту слід додати 2,5 ст. л. цукру та 2 ч. л. солі. 

Рис викладіть у великий широкий посуд і додайте приготовану суміш. Розподіліть її рівномірно, не перемішуючи, акуратно перевертаючи рис швидкими рухами за допомогою дерев’яної лопаточки. В іншому разі рис може перетворитися на кашу. 

blank

Як самому приготувати суші

Тепер можна роли скручувати. Для цього на макусі кладемо лист норі пухирчастим боком догори, а горизонтальними лініями на норі паралельно стеблинкам бамбука. Не лякайтеся, що норі такі сухі й ламкі. Коли на них потрапить рис, то вони стануть дуже еластичними та чудово згортатимуться. 

Викладайте рис руками. Щоб рис не прилипав до рук, змочуйте їх щоразу, перш ніж взяти нову порцію рису. Рівномірно розподіляйте рис на норі, залишаючи з одного краю близько 0,5-1 см для того, щоб рис не заважав скріпити норі після скручування. 

Тепер наносимо посередині тонким шаром васабі. Паста дуже-дуже гостра, тож потрібно наносити її тонко, ретельно розмазуючи. 

Лосось та огірки нарізайте тонкими прямокутниками завтовшки 4-5 мм та викладайте на рис. Починайте скручувати роли за допомогою бамбукового килимка – дуже щільно, щоб не залишалося пустот. 

Після того, як скрутили, беремо наступний лист норі та наступну порцію рису. Усе повторюємо доти, доки не закінчаться інгредієнти. На дотик суші мають виходити щільними, а не м’якими. 

Далі беремо найгостріший ніж і нарізаємо суші на 6-7 шматочків. Ніж щоразу необхідно промивати під холодною водою, інакше рис буде прилипати та заважати різати.  

Суші слід злегка занурювати у соєвий соус, без поспіху смакувати та насолоджуватись. Якщо паличками куштувати не зручно, абсолютно нормальним вважається їсти суші руками.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору