карамель

Секрети приготування карамелі

Карамель – це один з важливих інгредієнтів для приготування солодкої випічки, кави та інших страв. Більшість господинь віддають перевагу солодкій карамелі, тому добре знають, що це примхливий продукт, який не завжди виходить приготувати з першого разу. Існують певні секрети та тонкощі приготування, завдяки яким можна зварити справжню густу карамель у домашніх умовах.

Декілька секретів приготування карамелі

Незалежно від рецепта та способу приготування, варто враховувати декілька нюансів. Зокрема:

  • посудина для приготування: сотейник повинен мати товсте дно та стінки. Вони забезпечують рівномірне приготування карамелі;
  • при доведені цукрового сиропу до кипіння, не варто постійно помішувати розчин. Адже ви можете рознести цукор по стінках посудини, який потім потрапить у сироп та спричинить зацукровування;
  • додавання вершків у сироп – один з важливих моментів. Обов’язково додавайте гарячі вершки, температура яких сягає 80-90 градусів. Таким чином, ви уникнете згортання карамелі у великі цукрові грудки;
  • використовуйте тільки якісне вершкове масло кімнатної температури і тоді ви уникнете розшарування карамелі.

Способи приготування карамелі

Існують різноманітні способи приготування карамелі, враховуючи солодкий та солений смак. Варити карамель можна не тільки з двох інгредієнтів: води та цукру, але й з молока, вершків з додаванням лимонного соку, солі або ж оцту.

Карамель доволі часто використовують для приготування солодкої випічки, зокрема яблучного пирога чи цукерок, а також є відмінною основою для других страв та чудовим доповненням до кави, сирників чи фруктів.

Приготування карамелі викликає певні труднощі, проте, знаючи всі нюанси, можна доволі легко їх уникнути.

Інгредієнти:

  • цукор – 200 г;
  • молоко – 100 мл;
  • вершкове масло – 50 г;
  • ванілін – 1/4 ч. л.;
  • сіль – 1/4 ч. л.

Спосіб приготування:

  1. У сотейник висипте цукор та покладіть його на повільний вогонь. Як тільки цукор починає розтоплюватися, мішайте його дерев’яною лопаткою. Мішайте доти, поки він повністю не розтопиться і не стане золотистого кольору.
  2. Вимкніть вогонь. Поступово до посудини додавайте молоко, помішуючи.
  3. Покладіть на невеликий вогонь та перемішуйте до повного розчинення цукру.
  4. Потім додайте ванілін та цукор.
  5. Вимкніть вогонь та додайте масло. Перемішайте до утворення однорідної структури. Висипте карамель у ту посудину, в якій будете зберігати.

А як ви готуєте карамель?

[cooked-recipe-list show=”10″ width=”600px” style=”modern” hide_author=”true”]

Прокрутка до верху