Користь та шкода при вживанні мідій: що треба знати

blank

М’ясо мідій популярне в багатьох країнах світу. В чому ж полягає користь мідій і якої вони можуть завдати шкоди?

Корисні властивості мідій для здоров’я

М’ясо мідії – це переважно ніжний легкий білок, який містить у собі дуже цінні для людського організму амінокислоти, тому цей продукт є дієтичним. 

Мідії багаті на вітаміни A, D, E, PP, B1, B12, B6. Містять омега-3 жирні кислоти, мінерали: цинк, марганець, мідь, йод, селен, фосфор, залізо, цинк. 

Завдяки цьому, мідії є чудовими антиоксидантами і допомагають у боротьбі з широким спектром захворювань.

Користь мідій

Завдяки високому вмісту у мідіях вітаміну В12, в організмі людини значно прискорюються метаболічні процеси. 

Великий комплекс вітамінів, зокрема й селен, що міститься в молюску, дуже важливий для формування здорової імунної системи, а саме для повноцінної роботи щитоподібної залози.

Вміст важливих мінералів і органічних сполук в м’ясі мідій дуже корисний для здоров’я кісток. У 100 г мідій міститься 13% добової дози вітаміну C і майже 20% заліза.

Мідії сприяють поліпшенню функцій нервових клітин, підвищують тонус та чутливість м’язів, тканин і кісток. 

Вживання мідій сприяє зміцненню кровоносних судин, запобігає розвитку атеросклерозу.

Мідії вживають, коли є потреба скинути зайву вагу. Адже у 100 г мідій лише 77 ккал. 

Користь мідій для чоловіків та жінок

Мідії сприяють виробництву гормону тестостерону, який допомагає підтримувати нервову систему в тонусі та дає змогу легше переносити стрес. 

Завдяки високому вмісту білка, мідії допомагають ефективно нарощувати м’язову масу.

Користь мідій для жіночого здоров’я

Пантотенова і фолієва кислоти сприятливо впливають на стан майбутньої мами і повноцінний розвиток плода. 

Підвищена концентрація корисних речовин дарує молодість жіночій шкірі, красу волоссю і міцність нігтям. 

Мідії – шкода і протипоказання

Мідії, як і всі морепродукти мають безліч корисних властивостей, але існують і деякі протипоказання, які можуть нашкодити організму.

За весь період свого життя мідії пропускають через себе до 70-80 літрів води, яку очищають від різних речовин і забруднень. Фільтрація водойм – це їхня першорядна природна функція. У результаті чого мідії можуть накопичувати небезпечні елементи.

Тому вживати в їжу варто виключно живі або свіжозаморожені мідії.  

Для декого білок мідій може бути сильним алергеном. Не варто також вживати мідії тим, хто хворий на подагру.

Щоб зробити правильний вибір, купувати мідії потрібно виключно від сумлінного перевіреного виробника відомої марки.

Вживаючи свіжі та якісні мідії, ви не нашкодите своєму організму, а отримаєте виключно корисний та цінний продукт.     

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору