Салат "Цезар зі смаженими гливами"
Пропонуємо вам незвичайний рецепт приготування салату "Цезар" з гливами. Гливи багаті на селен і бета-глюкан, мінерали та складні молекули, які стимулюють активність лейкоцитів, що відповідають за імунітет. Гливи є природним джерелом вітамінів B і D, містять антиоксидантні мінерали.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
Для приготування салату
- 1 qt салату ромен
- 400 g глив
- 100 g помідорів чері (жовті)
- 1 зубчик часнику
- 40 g тертого сиру пармезан
- 100 g злегка підсушеного багета
- 10 каперсів
- Оливкова олія.
Кроки приготування
Приготування соусу
- Відварюємо яйце в окропі, приблизно 3хв. і охолоджуємо в холодній воді. Очищаємо і перемішуємо з рештою інгредієнтів соусу. Зберігаємо в холодильнику.
Приготування салату
- Розігріваємо на сковорідці 2 ст. ложки оливкової олії і додаємо нарізаний хліб кубиками.
- Даємо кубикам підрум’янитися. Солимо, перчимо, виймаємо з сковорідки і відставляємо.
- На цю ж сковороду додаємо 2 ст. ложки оливкової олії і подрібнений часник потім нарізані соломкою гливи.
- Даємо підрум'янитися, солимо і перчимо.
- Нарізаємо (або рвемо) салат, Заправляємо салат, додаємо підсмажені гливи, грінки, натертий пармезан і розрізані навпіл помідори. Заправляємо соусом і додаємо трохи каперсів.