Класичний жульєн з куркою та грибами

Жульєн
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка20 хвПриготування40 хвЗагальний час1 год

Жульєн – традиційна гаряча закуска французької кухні з красивою назвою. Це – запечене з грибами куряче філе під хрусткою сирною шапкою. Професійні кухарі й досі подають його в невеличких горщиках – кокотницях (фр. cocotte – курка). Взагалі готувати жульєн не обов’язково у духовці, можна просто на сковороді, адже курка та гриби не потребують тривалого приготування.

 500 гр курячого філе
 300 гр печериць
 2 цибулини
 200 гр сиру
 2 ст. л. борошна
 300 мл вершків
 Сіль, перець
1

Куряче філе відварюємо до готовності. Коли охолоне, нарізаємо дрібними кубиками.

2

Гриби для жульєну нарізаємо, викладаємо на сковорідку й трохи підсмажуємо.

3

Цибулю нарізаємо кубиками, додаємо до грибів та смажимо до готовності.

4

Додаємо шматочки філе, солимо, перчимо, перемішуємо та смажимо на повільному вогні 5 хвилин.

5

На сухій сковороді обсмажуємо борошно до золотавого кольору. Додаємо вершки й доводимо до кипіння.

6

З’єднуємо з куркою, грибами й цибулею, перемішуємо та знімаємо з вогню.

7

Розкладаємо масу у горщики, зверху посипаємо тертим сиром.

8

Запікаємо жульєн у духовці до золотистої скоринки при температурі 180°С протягом 30-40 хвилин.

9

Прикрашаємо зеленню й подаємо.

Вишуканий смачний жульєн: деякі нюанси

Грибний жульєн, як справжню вишукану страву, готують порціонно у горщиках на одну персону, й так само подають, адже має зберегтися цілісність страви. У приготуванні важливо, аби злегка обсмажені на олії курка, гриби й цибуля заповнювали не більше 2/3 об'єму горщика. Тертий сир плавиться й перетворюється в ароматну хрустку скоринку у вигляді повітряної шапки.

Жульєн в їстівних формочках

Жульєн у горщиках з їстівного тіста називається тарталетка або буше. Серед рецептів в домашніх умовах на першому місці жульєн у булочці та у картоплі. Крім того, жульєн з грибами без курки – чудова вегетаріанська або пісна страва.

Інгредієнти

 500 гр курячого філе
 300 гр печериць
 2 цибулини
 200 гр сиру
 2 ст. л. борошна
 300 мл вершків
 Сіль, перець

Кроки рецепта

1

Куряче філе відварюємо до готовності. Коли охолоне, нарізаємо дрібними кубиками.

2

Гриби для жульєну нарізаємо, викладаємо на сковорідку й трохи підсмажуємо.

3

Цибулю нарізаємо кубиками, додаємо до грибів та смажимо до готовності.

4

Додаємо шматочки філе, солимо, перчимо, перемішуємо та смажимо на повільному вогні 5 хвилин.

5

На сухій сковороді обсмажуємо борошно до золотавого кольору. Додаємо вершки й доводимо до кипіння.

6

З’єднуємо з куркою, грибами й цибулею, перемішуємо та знімаємо з вогню.

7

Розкладаємо масу у горщики, зверху посипаємо тертим сиром.

8

Запікаємо жульєн у духовці до золотистої скоринки при температурі 180°С протягом 30-40 хвилин.

9

Прикрашаємо зеленню й подаємо.

Класичний жульєн з куркою та грибами

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори