Go Back
Жульєн

Класичний жульєн з куркою та грибами

Жульєн – традиційна гаряча закуска французької кухні з красивою назвою. Це – запечене з грибами куряче філе під хрусткою сирною шапкою. Професійні кухарі й досі подають його в невеличких горщиках – кокотницях (фр. cocotte – курка). Взагалі готувати жульєн не обов’язково у духовці, можна просто на сковороді, адже курка та гриби не потребують тривалого приготування.
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Кухня: Французька
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 40 хвилин
Загальний час: 1 година

Інгредієнти для рецепту

  • 500 g курячого філе
  • 300 g печериць
  • 2 цибулини
  • 200 g сиру
  • 2 tbsp борошна
  • 300 ml вершків
  • Сіль, перець

Кроки приготування

  • Куряче філе відварюємо до готовності. Коли охолоне, нарізаємо дрібними кубиками.
  • Гриби для жульєну нарізаємо, викладаємо на сковорідку й трохи підсмажуємо.
  • Цибулю нарізаємо кубиками, додаємо до грибів та смажимо до готовності.
  • Додаємо шматочки філе, солимо, перчимо, перемішуємо та смажимо на повільному вогні 5 хвилин.
  • На сухій сковороді обсмажуємо борошно до золотавого кольору. Додаємо вершки й доводимо до кипіння.
  • З’єднуємо з куркою, грибами й цибулею, перемішуємо та знімаємо з вогню.
  • Розкладаємо масу у горщики, зверху посипаємо тертим сиром.
  • Запікаємо жульєн у духовці до золотистої скоринки при температурі 180°С протягом 30-40 хвилин.
  • Прикрашаємо зеленню й подаємо.
QR Code linking back to recipe