Вишуканий смачний жульєн: деякі нюанси
Грибний жульєн, як справжню вишукану страву, готують порціонно у горщиках на одну персону, й так само подають, адже має зберегтися цілісність страви. У приготуванні важливо, аби злегка обсмажені на олії курка, гриби й цибуля заповнювали не більше 2/3 об’єму горщика. Тертий сир плавиться й перетворюється в ароматну хрустку скоринку у вигляді повітряної шапки.
Жульєн в їстівних формочках
Жульєн у горщиках з їстівного тіста називається тарталетка або буше. Серед рецептів в домашніх умовах на першому місці жульєн у булочці та у картоплі. Крім того, жульєн з грибами без курки – чудова вегетаріанська або пісна страва.
Класичний жульєн з куркою та грибами
Жульєн – традиційна гаряча закуска французької кухні з красивою назвою. Це – запечене з грибами куряче філе під хрусткою сирною шапкою. Професійні кухарі й досі подають його в невеличких горщиках – кокотницях (фр. cocotte – курка). Взагалі готувати жульєн не обов’язково у духовці, можна просто на сковороді, адже курка та гриби не потребують тривалого приготування.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 500 g курячого філе
- 300 g печериць
- 2 цибулини
- 200 g сиру
- 2 tbsp борошна
- 300 ml вершків
- Сіль, перець
Кроки приготування
- Куряче філе відварюємо до готовності. Коли охолоне, нарізаємо дрібними кубиками.
- Гриби для жульєну нарізаємо, викладаємо на сковорідку й трохи підсмажуємо.
- Цибулю нарізаємо кубиками, додаємо до грибів та смажимо до готовності.
- Додаємо шматочки філе, солимо, перчимо, перемішуємо та смажимо на повільному вогні 5 хвилин.
- На сухій сковороді обсмажуємо борошно до золотавого кольору. Додаємо вершки й доводимо до кипіння.
- З’єднуємо з куркою, грибами й цибулею, перемішуємо та знімаємо з вогню.
- Розкладаємо масу у горщики, зверху посипаємо тертим сиром.
- Запікаємо жульєн у духовці до золотистої скоринки при температурі 180°С протягом 30-40 хвилин.
- Прикрашаємо зеленню й подаємо.