blank

Шаурма

Рецепти соковитої шаурми – деякі секрети 

Шаурма смачна тоді, коли інгредієнти начинки вдало поєднуються і дають необхідну соковитість. Адже сам лаваш дещо сухуватий, і без вологості шаурма просто не проявить усього багатства смаку. 

Для ніжності твердий сир у рецептах шаурми можна замінити на плавлений. 

Овочі для начинки використовуємо свіжі та соковиті – за цим рецептом шаурма точно буде смачною й ароматною. 

Інгредієнти для різних рецептів шаурми 

Рецепт шаурми з ковбасою дуже швидкий, адже жодної попередньої підготовки не потрібно. Краще обирати не тверді сорти, на кшталт салямі, або варену ковбасу.

Попри те, що шаурма є по суті фаст-фудом, її можна приготувати як дієтичну страву. У рецепті шаурми дієтичної використовуйте свіжі овочі, нежирний соус на основі йогурту, відварне м’ясо.

blank

Шаурма

Цей смачний перекус увірвався у вуличне життя не так давно, але настільки сподобався, що багатьох зацікавив рецепт шаурми зі свининою або рецепт домашньої шаурми з куркою. Дійсно, улюблену багатьма вуличну їжу можна приготувати і вдома. Зрозуміло, за перевіреним рецептом шаурма з куркою в домашніх умовах виходить значно дешевше, ніж купити її на вулиці. А головне, ви можете бути впевнені в якості та користі продуктів, з яких приготовлена домашня шаурма. Починаємо?
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 25 хвилин
Загальний час: 40 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 4 тонких лаваші
  • 6 курячих ніжок
  • 300 g моркви по-корейськи
  • 300 g капусти пекінської
  • 300 g помідорів
  • 300 g огірків
  • 100 g майонезу
  • 100 g кетчупу
  • Сіль, перець

Для моркви по-корейськи:

  • 500 g моркви
  • 1 tsp коріандру меленого
  • 0,5 tsp суміші мелених перців
  • 0,3 tsp перцю червоного меленого
  • 150 g олії соняшникової
  • 2 tbsp оцту
  • 1 tsp солі

Кроки приготування

  • Спочатку підготуємо всі інгредієнти. Моркву по-корейськи можна замаринувати за 1-2 години, але краще напередодні. Для цього моркву почистимо та помиємо. Натираємо її на спеціальній тертці або звичайній. Додаємо до моркви сіль, коріандр, чорний перець і суміш перців.
  • Рослинну олію нагріємо, але не до кипіння. Заливаємо моркву зі спеціями гарячою олією. Додаємо оцет та перемішуємо. Ставимо моркву по-корейськи у холодильник на 1-2 години.
  • Курку для шаурми також потрібно попередньо підготувати. Можна запекти курячі ніжки в духовці, мікрохвильовій печі, мультиварці або обсмажити на сковороді.
  • Для соусу з'єднаємо разом майонез і кетчуп.
  • Помідори та огірки миємо та нарізаємо тонкими скибочками.
  • Пекінську капусту насічемо тонкою соломкою.
  • Куряче м'ясо подрібнюємо на маленькі шматочки – чим дрібніше, тим смачніше.
  • Ми приготуємо 4 шаурми, тому всі інгредієнти розділимо умовно на 4 частини.
  • На третину лаваша уздовж довгої сторони викладаємо 2-3 ст. ложки соусу, відступаючи від краю близько 3 см і з боків приблизно по 7 см та розмазуємо.
  • Зверху на соус викладаємо капусту, помідори та огірки.
  • На огірки розподіляємо курку та зверху моркву по-корейськи.
  • Лаваш з начинкою закриваємо з боків та згортаємо у вигляді рулету.
  • Так само формуємо з інших лавашів та начинки рулети.
  • На сухій та добре прогрітій сковорідці-гриль обсмажуємо шаурму з обох сторін приблизно по 3-4 хвилини. Вогонь повинен бути середнім, щоб лаваш не підгорів.
Прокрутка до верху