Рецепти соковитої шаурми – деякі секрети
Шаурма смачна тоді, коли інгредієнти начинки вдало поєднуються і дають необхідну соковитість. Адже сам лаваш дещо сухуватий, і без вологості шаурма просто не проявить усього багатства смаку.
Для ніжності твердий сир у рецептах шаурми можна замінити на плавлений.
Овочі для начинки використовуємо свіжі та соковиті – за цим рецептом шаурма точно буде смачною й ароматною.
Інгредієнти для різних рецептів шаурми
Рецепт шаурми з ковбасою дуже швидкий, адже жодної попередньої підготовки не потрібно. Краще обирати не тверді сорти, на кшталт салямі, або варену ковбасу.
Попри те, що шаурма є по суті фаст-фудом, її можна приготувати як дієтичну страву. У рецепті шаурми дієтичної використовуйте свіжі овочі, нежирний соус на основі йогурту, відварне м’ясо.
Шаурма
Цей смачний перекус увірвався у вуличне життя не так давно, але настільки сподобався, що багатьох зацікавив рецепт шаурми зі свининою або рецепт домашньої шаурми з куркою. Дійсно, улюблену багатьма вуличну їжу можна приготувати і вдома. Зрозуміло, за перевіреним рецептом шаурма з куркою в домашніх умовах виходить значно дешевше, ніж купити її на вулиці. А головне, ви можете бути впевнені в якості та користі продуктів, з яких приготовлена домашня шаурма. Починаємо?
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 4 тонких лаваші
- 6 курячих ніжок
- 300 g моркви по-корейськи
- 300 g капусти пекінської
- 300 g помідорів
- 300 g огірків
- 100 g майонезу
- 100 g кетчупу
- Сіль, перець
Для моркви по-корейськи:
- 500 g моркви
- 1 tsp коріандру меленого
- 0,5 tsp суміші мелених перців
- 0,3 tsp перцю червоного меленого
- 150 g олії соняшникової
- 2 tbsp оцту
- 1 tsp солі
Кроки приготування
- Спочатку підготуємо всі інгредієнти. Моркву по-корейськи можна замаринувати за 1-2 години, але краще напередодні. Для цього моркву почистимо та помиємо. Натираємо її на спеціальній тертці або звичайній. Додаємо до моркви сіль, коріандр, чорний перець і суміш перців.
- Рослинну олію нагріємо, але не до кипіння. Заливаємо моркву зі спеціями гарячою олією. Додаємо оцет та перемішуємо. Ставимо моркву по-корейськи у холодильник на 1-2 години.
- Курку для шаурми також потрібно попередньо підготувати. Можна запекти курячі ніжки в духовці, мікрохвильовій печі, мультиварці або обсмажити на сковороді.
- Для соусу з'єднаємо разом майонез і кетчуп.
- Помідори та огірки миємо та нарізаємо тонкими скибочками.
- Пекінську капусту насічемо тонкою соломкою.
- Куряче м'ясо подрібнюємо на маленькі шматочки – чим дрібніше, тим смачніше.
- Ми приготуємо 4 шаурми, тому всі інгредієнти розділимо умовно на 4 частини.
- На третину лаваша уздовж довгої сторони викладаємо 2-3 ст. ложки соусу, відступаючи від краю близько 3 см і з боків приблизно по 7 см та розмазуємо.
- Зверху на соус викладаємо капусту, помідори та огірки.
- На огірки розподіляємо курку та зверху моркву по-корейськи.
- Лаваш з начинкою закриваємо з боків та згортаємо у вигляді рулету.
- Так само формуємо з інших лавашів та начинки рулети.
- На сухій та добре прогрітій сковорідці-гриль обсмажуємо шаурму з обох сторін приблизно по 3-4 хвилини. Вогонь повинен бути середнім, щоб лаваш не підгорів.