blank

Хінкалі

Їсти хінкалі потрібно руками, тримаючи за хвостик. Обережно відкушуємо збоку та випиваємо м’ясний бульйон, потім відкушуємо в різних місцях разом з м’ясом. Хвостик залишаємо. 

Рецепт хінкалі з м’ясом не єдиний, іноді готують хінкалі з сиром або грибами.   

Смачного!   

blank

Хінкалі

Рецепт класичних хінкалі – це грузинські хінкалі. Приготувати хінкалі не так просто, як здається, головна хитрість тут в умінні загортати хінкалі зі складочками. Тісто для хінкалі схоже на тісто для добре відомих нам пельменів. Рецепт хінкалі українською залишає вибір м'яса за вами: яловичина, свинина або баранина.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 50 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 500 g борошна
  • 250 ml охолодженої води для тіста
  • 600 g яловичини
  • 150 ml води для фаршу
  • 1 велика цибуля
  • 1 tsp зіри
  • 1 tsp червоного перцю
  • Чорний перець
  • Сіль
  • Кінза

Кроки приготування

  • Просіємо борошно, додаємо холодну воду та сіль. Поступово замішуємо досить туге та пластичне тісто. Накриємо його рушником та залишимо у прохолодному місці.
  • Для фаршу краще взяти яловичину з жирком. М’ясо перекручуємо на м'ясорубці через велику решітку. Подрібнюємо цибулю, кінзу. Солимо та додаємо перець і зіру. Фарш ретельно вимішуємо.
  • Щоб начинка для хінкалі була соковитою, у фарш додаємо досить велику кількість води. Фарш ще раз ретельно вимішуємо та поставимо у холодне місце на півгодини.
  • З тіста зробимо ковбаску та розріжемо на рівні 15-17 шматочків. Кожен шматочок розкачуємо в тонкий корж завбільшки з блюдце.
  • У центр коржа покладемо 1-1,5 ст. л. фаршу, потім зберемо тісто акуратними складками по колу. У класичних хінкалі має бути не менше 19 складок!
  • Стискаємо складки в центрі, притискаємо щільно, так щоб під час варіння не витік бульйон. Частину тіста відрізаємо ножем, але залишаємо охайний хвостик, щоб під час їжі можна було взяти за нього хінкалі.
  • Закип'ятимо воду, посолимо. Розмішаємо її так, щоб був вир, опускаємо хінкалі по одному та продовжуємо помішувати лопаткою, щоб вони не злипалися.
  • Варимо на сильному вогні протягом 15-20 хвилин, доки хінкалі не спливуть хвостиками вниз.
  • Виймаємо хінкалі за допомогою шумівки, посипаємо чорним перцем, ароматними травами та подаємо до столу.
Прокрутка до верху