blank

Люля-кебаб

Смачного обіду!

blank

Люля-кебаб

Люля-кебаб – м'ясна страва, поширена у кавказькій та азійській кухнях. Класичний люля-кебаб – це довгасті котлетки, запечені на шампурах у мангалі. Традиційно готують люля-кебаб з баранини на відкритому вогні, проте не меншу популярність має люля-кебаб зі свинини, курки або яловичини. Для домашнього приготування є зовсім простий рецепт люля-кебаб українською – у духовці або в аерогрилі.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 30 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 30 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 1 kg курячого філе
  • 4 ріпчастих цибулі
  • 1 лимон
  • Петрушка
  • Сіль, перець чорний

Кроки приготування

  • Куряче філе миємо, нарізаємо. Цибулю чистимо і також нарізаємо.
  • Пропускаємо м’ясо та цибулю через м’ясорубку.
  • В отриману масу додаємо сіль та перець. Інших спецій не потрібно.
  • Дуже ретельно вимішуємо фарш та ставимо у холодильник на 2-3 години.
  • Дістаємо фарш, формуємо мокрими руками довгі котлетки, протягуємо в них дерев'яну шпажку та акуратно викладаємо на розігріту сковорідку-гриль з рослинною олією. Обсмажуємо з двох сторін до золотистої скоринки, перевертаючи за допомогою дерев'яних лопаток.
  • Якщо ви збираєтеся приготувати люля-кебаб у духовці, нагадуємо – використовуйте фольгу та не забудьте завчасно потримати 1-2 години шпажки у воді, інакше вони можуть у духовці згоріти.
  • Викладаємо люля-кебаб на тарілку та подаємо з нарізаною петрушкою.
Прокрутка до верху