Смачного обіду!
Люля-кебаб
Люля-кебаб – м'ясна страва, поширена у кавказькій та азійській кухнях. Класичний люля-кебаб – це довгасті котлетки, запечені на шампурах у мангалі. Традиційно готують люля-кебаб з баранини на відкритому вогні, проте не меншу популярність має люля-кебаб зі свинини, курки або яловичини. Для домашнього приготування є зовсім простий рецепт люля-кебаб українською – у духовці або в аерогрилі.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 1 kg курячого філе
- 4 ріпчастих цибулі
- 1 лимон
- Петрушка
- Сіль, перець чорний
Кроки приготування
- Куряче філе миємо, нарізаємо. Цибулю чистимо і також нарізаємо.
- Пропускаємо м’ясо та цибулю через м’ясорубку.
- В отриману масу додаємо сіль та перець. Інших спецій не потрібно.
- Дуже ретельно вимішуємо фарш та ставимо у холодильник на 2-3 години.
- Дістаємо фарш, формуємо мокрими руками довгі котлетки, протягуємо в них дерев'яну шпажку та акуратно викладаємо на розігріту сковорідку-гриль з рослинною олією. Обсмажуємо з двох сторін до золотистої скоринки, перевертаючи за допомогою дерев'яних лопаток.
- Якщо ви збираєтеся приготувати люля-кебаб у духовці, нагадуємо – використовуйте фольгу та не забудьте завчасно потримати 1-2 години шпажки у воді, інакше вони можуть у духовці згоріти.
- Викладаємо люля-кебаб на тарілку та подаємо з нарізаною петрушкою.