Котлети по-київськи
Котлети по-київськи – ситні, бюджетні та дуже смачні! Філе відбиваємо і в нього загортаємо шматочок вершкового масла. При запіканні куряче м’ясо стає соковитим і ароматним.
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 6 осіб
Інгредієнти для рецепту
- 3 курячих філе
- 100 g вершкового масла
- 1 пучок кропу
- 100 g панірувальних сухарів
- 100 g пшеничного борошна
- 2 яйця
- 2 tbsp кефіру
- Сіль
- Перець чорний мелений
- Олія рослинна для смаження
Кроки приготування
- Щоб приготувати котлети по-київськи за класичним рецептом, розм’якшене вершкове масло змішуємо з порізаним кропом. Отриману масу викладаємо на харчову плівку, скручуємо прямокутний рулет і залишаємо в холодильнику на 40-60 хвилин.
- Філе розрізаємо вздовж на дві частини та відбиваємо кухонним молотком.
- Підготуємо продукти для кляру. В одній мисці збиваємо курячі яйця з кефіром, у другу всипаємо панірувальні сухарі, у третю – борошно.
- Дістаємо з холодильника масляну начинку, розрізаємо її на 6 частин.
- Кожен шматок м’яса змащуємо сіллю та перцем, покладемо на нього масляну начинку.
- Загортаємо масло в куряче м’ясо.
- Потім кожну котлету по-київськи обваляємо в борошні.
- Занурюємо котлету в яєчно-кефірну масу, рідина має покрити її повністю.
- Після цього знову обваляємо котлету в борошні – подвійне панірування зробить класичні котлети по-київськи зовні хрусткими.
- Завершуємо панірування сухариками.
- Розігріваємо сковорідку, виллємо велику кількість рослинної олії, щоб котлети були занурені в неї приблизно наполовину. Смажимо котлети по-київськи на помірному вогні до рум’яної скоринки з усіх боків.
- Перекладаємо всі котлети у сковорідку, прикриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 15-20 хвилин.
- Готові класичні котлети по-київськи подаємо у гарячому вигляді.
Курячі котлети по-київськи з грибами
Це красива страва для святкової вечері або справжня знахідка для смачного і ситного обіду на всю сім’ю.
Як гарнір до котлет по-київськи можна подати будь-які овочі, картоплю або італійську пасту.
Котлети по-київськи у духовці
Після обсмажування котлети по-київськи можна не тушкувати, а запікати в духовці за 190°С протягом 15 хвилин.
Для справжніх гурманів можна приготувати котлети по-київськи на кісточці. Для цього потрібно вирізати грудку разом із частиною кісточки.