blank

Котлети по-київськи

blank

Котлети по-київськи

Котлети по-київськи – ситні, бюджетні та дуже смачні! Філе відбиваємо і в нього загортаємо шматочок вершкового масла. При запіканні куряче м’ясо стає соковитим і ароматним.
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Ключове слово: котлети-по-київськи
Підготовка: 20 хвилин
Приготування: 1 година
Загальний час: 1 година 20 хвилин
Порції: 6 осіб

Інгредієнти для рецепту

  • 3 курячих філе
  • 100 g вершкового масла
  • 1 пучок кропу
  • 100 g панірувальних сухарів
  • 100 g пшеничного борошна
  • 2 яйця
  • 2 tbsp кефіру
  • Сіль
  • Перець чорний мелений
  • Олія рослинна для смаження

Кроки приготування

  • Щоб приготувати котлети по-київськи за класичним рецептом, розм’якшене вершкове масло змішуємо з порізаним кропом. Отриману масу викладаємо на харчову плівку, скручуємо прямокутний рулет і залишаємо в холодильнику на 40-60 хвилин.
  • Філе розрізаємо вздовж на дві частини та відбиваємо кухонним молотком.
  • Підготуємо продукти для кляру. В одній мисці збиваємо курячі яйця з кефіром, у другу всипаємо панірувальні сухарі, у третю – борошно.
  • Дістаємо з холодильника масляну начинку, розрізаємо її на 6 частин.
  • Кожен шматок м’яса змащуємо сіллю та перцем, покладемо на нього масляну начинку.
  • Загортаємо масло в куряче м’ясо.
  • Потім кожну котлету по-київськи обваляємо в борошні.
  • Занурюємо котлету в яєчно-кефірну масу, рідина має покрити її повністю.
  • Після цього знову обваляємо котлету в борошні – подвійне панірування зробить класичні котлети по-київськи зовні хрусткими.
  • Завершуємо панірування сухариками.
  • Розігріваємо сковорідку, виллємо велику кількість рослинної олії, щоб котлети були занурені в неї приблизно наполовину. Смажимо котлети по-київськи на помірному вогні до рум’яної скоринки з усіх боків.
  • Перекладаємо всі котлети у сковорідку, прикриваємо кришкою і тушкуємо на повільному вогні 15-20 хвилин.
  • Готові класичні котлети по-київськи подаємо у гарячому вигляді.

Курячі котлети по-київськи з грибами

Це красива страва для святкової вечері або справжня знахідка для смачного і ситного обіду на всю сім’ю. 
Як гарнір до котлет по-київськи можна подати будь-які овочі, картоплю або італійську пасту.

Котлети по-київськи у духовці

Після обсмажування котлети по-київськи можна не тушкувати, а запікати в духовці за 190°С протягом 15 хвилин.  

Для справжніх гурманів можна приготувати котлети по-київськи на кісточці. Для цього потрібно вирізати грудку разом із частиною кісточки.  

Прокрутка до верху