Соковиті котлети в духовці – різновиди рецептів
Фарш для котлет в духовці може бути будь-який – з курятини, індички. При приготуванні котлет у духовці до фаршу можна додавати смажені гриби, тушковану капусту, солодкий перець або білий хліб, замочений у молоці.
Котлети у духовці
Дізнайтеся про переваги запікання котлет у духовці і про те, як зробити їх дуже соковитими та неймовірно смачними. Сподіваємося, що вам стане у пригоді наш простий рецепт котлет у духовці, приготування яких забере у вас небагато часу та сил.
Print
Pin
Rate
Ingredients
- 1 kg м'яса (яловичина+свинина)
- 3 qt картоплі
- 2 qt цибулі ріпчастої
- 2 qt яєць
- спеції – дрібка
- 50 g зелені свіжої
- 1 tsp солі
- 2 tbsp рослинної олії
- перець чорний мелений – дрібка
Instructions
- Перекручуємо м'ясо разом із цибулею та зеленню через м'ясорубку.
- Додаємо у перекручене м’ясо яйця, солимо, перчимо та додаємо спеції.
- Ретельно перемішуємо всі інгредієнти до однорідної маси та трохи відбиваємо фарш.
- Картоплю натираємо на великій тертці, це допоможе нам зробити котлети у духовці соковитими, а також вони матимуть досить незвичайну консистенцію. Трохи віджимаємо картоплю від соку та викладаємо в миску з фаршем.
- Ще раз гарненько перемішуємо фарш.
- Мокрими руками формуємо з фаршу невеликі круглі кульки та стискаємо їх із двох боків, викладаємо на змащене олією деко.
- Змащуємо верх котлет олією або покладемо на кожну котлетку невеличкий шматочок вершкового масла, так вони будуть більш соковиті.
- Ставимо деко в розігріту до 200°С духовку та запікаємо 10 хвилин. Потім знижуємо температуру до 180°С та готуємо ще 20 хвилин. Наші котлетки готові!