Куряче філе – це одне з найпоширеніших та найкорисніших продуктів, яке користується неабиякою популярністю у більшості людей. Воно відзначається невисокою жирністю, малим вмістом холестерину та відмінним смаком.
Завдяки корисним та дієтичним властивостям, куряче філе має широке застосування у кулінарній сфері. Це м’ясо можна використовувати для приготування чудових страв, які відзначатимуться гастрономічним смаком. Страви з філе курки практично завжди позиціонують на святковому столі. Вони є чудовою альтернативою трапези з жирного м’яса. Ми підготували декілька простих порад про те, які страви з курячого філе можна приготувати.
Як правильно варити філе?
Базова страва – це варена куряча грудка. Її неможливо зіпсувати, адже вона готується досить легко та просто. Ви отримаєте ніжне варене м’ясо, яке можна використати для приготування інших страв або ж звичайного поїдання.
Скільки варити куряче філе? Все залежить від вашого вподобання: якщо ви бажаєте зварити нарізану грудку, то приблизно 15 хвилин. Ціла ж грудка потребує більше часу – 20-25 хвилин.
Як приготувати куряче філе в духовці
Фаршироване куряче філе з помідорами та сиром стане відмінним обідом або ж вечерею. Цією стравою ви зможете почастувати всю родину, яка залишиться ще надовго у захваті. Все, що вам потрібно – це 2 шт. курячої грудки, 1-2 помідори, 100 г сиру, 1 ст. л. сметани та гірчиці, олія, сіль, перець та базилік. Зробіть однакові надрізи на м’ясі та промаринуйте його спеціями.
Нафаршируйте його порізаними помідорами, сиром та базиліком. Зробіть маринад з гірчиці, сметани та олії, додавши спецій. Перемішайте та помажте ним м’ясо. Куряче філе в сметані стане ще м’якшим та ніжнішим. Випікайте протягом 20 хвилин при температурі 200 °С.
Запечене куряче філе в духовці, а точніше жульєн з куркою та грибами – традиційна страва французької кухні, смак та аромат якої однозначно сподобається вашій родині. Це справжня вишукана страва з курячого філе, яка відмінно доповнить вашу трапезу та стане окрасою святкового столу.
Прості рецепти з курячого філе
Також, для ідеального перекусу можна приготувати курячий паштет – ще один смачний спосіб того, як приготувати куряче філе. Він не вимагає багато інгредієнтів чи якоїсь складної техніки замішування. Вам знадобиться 1 куряча грудка, 2 моркви, 3 яйця та спеції. Варіть моркву та курку протягом 30 хвилин. Зваріть яйця. Пропустіть курку з морквою через м’ясорубку та перебийте блендером, а яйця натріть на терці. Додайте спеції та перемішайте. Подавайте його разом з білими грінками.
Салат з курячого філе та кабачків – апетитне поєднання м’яса із соковитими овочами створить чудовий смак. Легкість та приємний смак курячого філе з овочами допоможе наситити організм користю та покращить травлення.
Ви можете приготувати звичайне смажене філе з додаванням різноманітних спецій та смачного маринаду. Це створить незвичайний смак, який однозначно всім сподобається. Використовуйте цибулю, олію, часник, паприку, лимонний сік, сіль, перець та петрушку. Ви зможете використовувати ці страви з курки як в якості основної, так і як гарнір.
Як смачно приготувати куряче філе разом з Файними рецептами
Файні рецепти пропонують різноманітні блюда з курячого філе, приготування яких приносить одне задоволення, смак та користь.
[cooked-recipe-list show=”10″ width=”600px” style=”modern” hide_author=”true”]