Салат з кабачків і курячого філе

Салат - кабачки - куряче філе
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка40 хвПриготування30 хвЗагальний час1 год 10 хв

Навіть неможливо перерахувати, скільки є рецептів салатів з кабачками. Теплі й холодні, зі смаженими кабачками, з помідорами та яйцями, салат з кабачків і моркви по-корейські, вінегрет з кабачками. А скільки різних видів консервованих салатів з кабачків можна приготувати на зиму! Це й кабачки з буряками, кабачки мариновані з кетчупом чилі, безліч рецептів кабачкової ікри. Сьогодні в меню дуже пікантний теплий салат з кабачками та курячим філе.

 2 кабачки
 2 цибулини
 5 помідорів
 1 солодкий перець червоний, жовтий, зелений (кожного по одному)
 1 зубчик часнику
 6 ст. л. олії
 350 гр курячого філе
 1 баклажан
 сіль, перець до смаку
1

Нарізаємо невеликими кубиками кабачки, баклажани й помідори.

2

Нарізаємо цибулю кільцями, солодкий перець – смужками.

3

Часник вичавлюємо крізь прес, змішуємо з олією, солимо й перчимо. Отриманим соусом заливаємо перець і цибулю, перемішуємо.

4

Обсмажуємо баклажани в олії, додаємо кабачки, потім помідори.

5

Додаємо замаринований перець з цибулею й тушкуємо ще 10-15 хвилин.

6

Заздалегідь відварене куряче філе нарізаємо кубиками й обсмажуємо в окремій сковороді з обох сторін.

7

Обережно з’єднуємо компоненти, прикрашаємо зеленню й подаємо теплий салат з кабачками.

Кабачки – салати, ікра, супи, рагу та запіканки

Свіжі кабачки у салатах дуже добре поєднуються з яблуками, морквою, огірками, помідорами. Інгредієнти можна натерти на тертці або дрібно порізати. Заправляють салати з кабачками сметаною, домашнім майонезом, олією з лимонним соком, зеленню. А які добрі млинці з кабачків – смакують гарячими і холодними. Закуска «тещин язик» зі смажених кабачків з помідорами та часником вже стала неперевершеною класикою. Вишуканого смаку салату з кабачками нададуть волоські горіхи чи смажені печериці. Не вагайтесь експерементувати.

Салати з кабачків і патисонів – корисні й вітамінні

Кабачки містять крохмаль, білки, пектинові й мінеральні речовини, необхідні нам вітаміни С, В, РР, фолієву і пантотенову кислоти, багато солей калію. У найближчих родичів кабачків, патисонів, ще більше вітамінів. Для приготування страв найбільш придатні молоді кабачки довжиною 25-35 см. Для маринування й засолювання краще використовувати маленькі кабачки завдовжки 15-20 см з ніжним м’якушем.

КатегоріяКухня

Інгредієнти

 2 кабачки
 2 цибулини
 5 помідорів
 1 солодкий перець червоний, жовтий, зелений (кожного по одному)
 1 зубчик часнику
 6 ст. л. олії
 350 гр курячого філе
 1 баклажан
 сіль, перець до смаку

Кроки рецепта

1

Нарізаємо невеликими кубиками кабачки, баклажани й помідори.

2

Нарізаємо цибулю кільцями, солодкий перець – смужками.

3

Часник вичавлюємо крізь прес, змішуємо з олією, солимо й перчимо. Отриманим соусом заливаємо перець і цибулю, перемішуємо.

4

Обсмажуємо баклажани в олії, додаємо кабачки, потім помідори.

5

Додаємо замаринований перець з цибулею й тушкуємо ще 10-15 хвилин.

6

Заздалегідь відварене куряче філе нарізаємо кубиками й обсмажуємо в окремій сковороді з обох сторін.

7

Обережно з’єднуємо компоненти, прикрашаємо зеленню й подаємо теплий салат з кабачками.

Салат з кабачків і курячого філе

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору