Цікаві рецепти м’яса по-французьки
Зазвичай м’ясо ріжуть на шматочки, але роблять і м’ясо по-французьки з фаршем. Може також бути м’ясо по-французьки з грибами, помідорами. Приготування м’яса по-французьки немислиме без цибулі, її можна не шкодувати.
Найбільш ситна страва, щоб нагодувати велику компанію – рецепт м’яса по-французьки з картоплею. Швидко та просто можна приготувати м’ясо по-французьки на сковороді.
Як приготувати м’ясо по-французьки для гурманів?
Дуже вишуканий рецепт – м’ясо по-французьки з ананасами, які надають м’ясу цікавої кислинки.
Гарнір до м’яса по-французьки може бути різний, зазвичай картопляне пюре. Але спробуйте приготувати м’ясо по-французьки з рисом, зі смаженою стручковою квасолею, з брокколі або іншими овочами.
М'ясо по-французьки
У класичному варіанті рецепт м'яса по-французьки складається з шарів телятини, картоплі з цибулею та грибів під соусом. Виходить щось на зразок запіканки. Також є інші рецепти приготування м'яса по-французьки, наприклад, з курятиною або свининою. Гриби замінюють помідорами, ананасами. Як соус використовують бешамель, вершки, сметану або майонез, а зверху посипають сиром. Спеціально для вас рецепт м’яса по-французьки українською – проста, соковита та неймовірно смачна страва!
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 3 ріпчастих цибулі
- 6 картоплин
- 500 g свинини
- 300 g твердого сиру
- 400 g майонезу
- 30 g рослинної олії
- Чорний перець
- Сіль
- Зелень
Кроки приготування
- Цибулю очищаємо та нарізаємо кільцями або півкільцями.
- Сир натираємо на великій тертці.
- Картоплю очищаємо та нарізаємо тоненькими кружальцями.
- М'ясо миємо, обсушуємо та нарізаємо поперек волокон товщиною 1 см. Кожен шматок м'яса добре відбиваємо, солимо та перчимо.
- На змащене олією деко викладаємо тонкий шар картоплі, а зверху м'ясо. Зверху на м'ясо викладаємо цибулю. Знову – тонкий шар картоплі. Кожен шар поливаємо майонезом. Зверху посипаємо страву тертим сиром.
- Запікаємо протягом 35 хвилин при температурі 180°С. Готовому м’ясу по-французьки даємо настоятися 10-15 хвилин. Подаємо гарячим, посипавши зеленню.