blank

М’ясо по-французьки

Цікаві рецепти м’яса по-французьки

Зазвичай м’ясо ріжуть на шматочки, але роблять і м’ясо по-французьки з фаршем. Може також бути м’ясо по-французьки з грибами,  помідорами. Приготування м’яса по-французьки немислиме без цибулі, її можна не шкодувати.  

Найбільш ситна страва, щоб нагодувати велику компанію – рецепт м’яса по-французьки з картоплею. Швидко та просто можна приготувати м’ясо по-французьки на сковороді.

Як приготувати м’ясо по-французьки для гурманів?

Дуже вишуканий рецепт – м’ясо по-французьки з ананасами, які надають м’ясу цікавої кислинки. 

Гарнір до м’яса по-французьки може бути різний, зазвичай картопляне пюре. Але спробуйте приготувати м’ясо по-французьки з рисом, зі смаженою стручковою квасолею, з брокколі або іншими овочами.

blank

М'ясо по-французьки

У класичному варіанті рецепт м'яса по-французьки складається з шарів телятини, картоплі з цибулею та грибів під соусом. Виходить щось на зразок запіканки. Також є інші рецепти приготування м'яса по-французьки, наприклад, з курятиною або свининою. Гриби замінюють помідорами, ананасами. Як соус використовують бешамель, вершки, сметану або майонез, а зверху посипають сиром. Спеціально для вас рецепт м’яса по-французьки українською – проста, соковита та неймовірно смачна страва!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 45 хвилин
Загальний час: 1 година

Інгредієнти для рецепту

  • 3 ріпчастих цибулі
  • 6 картоплин
  • 500 g свинини
  • 300 g твердого сиру
  • 400 g майонезу
  • 30 g рослинної олії
  • Чорний перець
  • Сіль
  • Зелень

Кроки приготування

  • Цибулю очищаємо та нарізаємо кільцями або півкільцями.
  • Сир натираємо на великій тертці.
  • Картоплю очищаємо та нарізаємо тоненькими кружальцями.
  • М'ясо миємо, обсушуємо та нарізаємо поперек волокон товщиною 1 см. Кожен шматок м'яса добре відбиваємо, солимо та перчимо.
  • На змащене олією деко викладаємо тонкий шар картоплі, а зверху м'ясо. Зверху на м'ясо викладаємо цибулю. Знову – тонкий шар картоплі. Кожен шар поливаємо майонезом. Зверху посипаємо страву тертим сиром.
  • Запікаємо протягом 35 хвилин при температурі 180°С. Готовому м’ясу по-французьки даємо настоятися 10-15 хвилин. Подаємо гарячим, посипавши зеленню.
Прокрутка до верху