Смачні заправки до будь-якого салату
Весною більше хочеться салатів, свіжої зелені. А звичні заправки як-от нерафінована олія, майонез, готові соуси або кетчуп […]
Весною більше хочеться салатів, свіжої зелені. А звичні заправки як-от нерафінована олія, майонез, готові соуси або кетчуп […]
Тим, хто хоче відчути справжній смак і аромат грузинської кухні, радимо спробувати ось цей варіант приготування соусу сацебелі – з українськими спеціями та прянощами.
Соус терияки – популярний у всьому світі пікантний японський солодко-солоний соус. Його використовують у приготуванні різних страв, тому корисно завжди мати соус під рукою. Розказуємо, як легко приготувати соус терияки в домашніх умовах.
Більш точна назва класичної рікотти – молочний продукт, який варять з сироватки. Візуально трохи схожий на сир. Рікотту використовують, щоб прошарувати лазанью, як соус для пасти, заправку для салатів, основу для чизкейка, для бутербродів, десертів та фарширування. Спробуйте – це дуже смачно!
Як приготувати соус ткемалі зі слив в домашніх умовах, чудово знає будь-яка грузинська господиня. Адже головний інгредієнт – слива, росте у кожному подвір’ї. Наш рецепт – справжнісінький грузинський соус ткемалі: саме так роблять цю приправу у Західній Грузії. Кислуватий, в міру гострий соус просто ідеальний до смаженого або запеченого м’яса!
Лише 10 хвилин, і маринад готовий! Він універсальний – не тільки швидкий, але простий та дуже ефективний. Адже замаринувавши свинину на шашлик, корейку або інші смачні страви, ви зможете почати готувати буквально через 20 хвилин. Завдяки інгредієнтам у рецепті, м’ясо, витримане у такому маринаді, і приготується набагато швидше, ніж з оцтом та звичайними компонентами маринаду для свинини. Складність практично нульова, а компоненти – найпростіші!
Традиційно такий сирний соус подають до макаронів, проте за бажання можете подавати його до чого завгодно – страв з м’яса, птиці, до найрізноманітніших закусок, чіпсів… Словом, універсальний соус, рецепт якого знадобиться кожному.
Не варто недооцінювати значення соусу, тому що соус здатний повністю змінити смак ваших страв, доповнити їх новими нотками чи сполучити з новими інгредієнтами. Ми пропонуємо ідеальний соус для риби, з ніжною вершковою текстурою, пряним смаком гірчиці та ароматом улюблених трав.
Ми пропонуємо вам приготувати грибний соус наполовину з білих грибів, наполовину з печериць. Навіть невелика кількість білих грибів додасть неповторних аромату та витонченості. Грибний соус пасуватиме до різноманітних страв. Від найпростіших, як наприклад відварена картопля чи паста, до солоних пирогів, запеченого м’яса і тд. Якщо у вас немає білих грибів, ви можете замінити їх іншими лісовими грибами чи приготувати соус лише з печериць.
Це один з класичних соусів, що готується дуже просто і швидко та здатен перетворити банальні продукти у вишукану та делікатну страву. Ми пропонуємо базовий рецепт соусу голандез, проте є безліч способів його урізноманітнити та видозмінити: додавши ложечку діжонської гірчиці ви отримаєте чудовий пряний соус до риби чи білого м’яса, додавши жменьку нарізаних чорних оливок – матимете оригінальний соус до спаржі чи яєць та безліч інших інтерпретацій.
Французький білий соус бешамель – один з тих класичних соусів, які варто вміти робити з закритими очима. Адже рецепт соусу бешамель входить до таких популярних страв, як, лазанья, є базовим для приготування інших соусів.
Ніколи ніякий магазинний соус песто не зрівняється з свіжим, домашнім, ароматним песто, який ви приготували своїми руками. В сезон свіжий базилік на базарі зовсім не дорогий, а кедрові горішки, хоч і не дешевий продукт, але нехай вас не відлякують. Їх потрібно зовсім чуть-чуть, а смак вони додадуть неповторний. Отож – гайда на базар за базиліком та діставайте з комори бабусину ступку!
Основою кетчупу є, звичайно, помідори. Кетчуп додають у перші й другі страви, салати й піцу. М’ясо, смажена риба, фарширований перець, шашлики з кетчупом смакують зовсім по-іншому.