Смачні заправки до будь-якого салату

blank

Весною більше хочеться салатів, свіжої зелені. А звичні заправки як-от нерафінована олія, майонез, готові соуси або кетчуп не завжди до них підходять. Спробуйте приготувати прості пікантні заправки до різноманітних овочевих та м’ясних салатів – ви будете здивовані!  

Грецький соус дзадзикі

Ретельно вимитий свіжий огірок поріжте дуже дрібно. Можна навіть натерти огірок на тертці. Промиту та висушену зелень кропу дрібно насічіть ножем. 2-3 зубчики часнику розчавіть крізь прес. 

У миску налляйте 300 мл грецького йогурту, додайте огірок, зелень, часник, посоліть та поперчіть до смаку та перемішайте соус дзадзикі. 

Соус вінегрет 

Поріжте дрібно одну червону солодку цибулю та покладіть її у глибоку миску. Додайте 2 ч. л. гірчиці, 2 ст. л. лимонного соку, 2 ст. л. оливкової олії, сіль та чорний перець. Перемішайте всі інгредієнти – ось і соус вінегрет!

Заправка з пряних трав

У глибокій мисці змішайте інгредієнти: по 1 ст. л. орегано, базиліку, чебрецю, м’яти. Додайте порізаний шматочками перець чилі та 500 мл нерафінованої олії, добре перемішайте. Дайте соусу трішки настоятися в теплі, щоб краще розкрився аромат пряних трав. 

Сподіваємося, вам сподобаються ці легкі у приготуванні заправки, які не обтяжують, а навпаки чудово підкреслюють смак різноманітних салатів. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору