Універсальний соус бешамель
Бархатистий ніжний соус бешамель збагатить смак багатьох страв – риби та м’яса, овочів та гарнірів, грибів та картоплі, пасти або звичайної локшини.
Соус бешамель може бути чудовою заправкою для низькокалорійних салатів, чудовим інгредієнтом у приготуванні, наприклад, супів та різних запіканок.
Соус бешамель – рецепти для різних страв
Додайте до готового гарячого соусу жменю тертого твердого сиру, 2 варених жовтки та свіжі вершки – матимете прекрасний соус для цвітної капусти.
Можна просто додати лимонного соку та свіжої петрушки в готовий бешамель – отримаєте легкий свіжий соус до жульєну.
Соус бешамель
Французький білий соус бешамель – один з тих класичних соусів, які варто вміти робити з закритими очима. Адже рецепт соусу бешамель входить до таких популярних страв, як, лазанья, є базовим для приготування інших соусів.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 250 ml молока
- 2 tbsp борошна
- 20 g вершкового масла
- сіль, перець
- мускатний горіх (факультативно)
Кроки приготування
- Молоко довести до кипіння і дати покипіти хвилину
- Розтопити масло у глибокій посудині, додати борошно, добре вимішати
- Влити молоко в суміш масла з борошном, ретельно збити.
- Довести до кипіння, не перестаючи збивати. Коли суміш почне гуснути, залишити на малому вогні на 7-10 хв періодично помішуючи. Соус повинен вийти однорідним і блискучим.
- Додати сіль, перець і мускатний горіх