Соус бешамель

Соус бешамель

Універсальний соус бешамель 

Бархатистий ніжний соус бешамель збагатить смак багатьох страв – риби та м’яса, овочів та гарнірів, грибів та картоплі, пасти або звичайної локшини.

Соус бешамель може бути чудовою заправкою для низькокалорійних салатів, чудовим інгредієнтом у приготуванні, наприклад, супів та різних запіканок.

Соус бешамель – рецепти для різних страв

Додайте до готового гарячого соусу жменю тертого твердого сиру, 2 варених жовтки та свіжі вершки – матимете прекрасний соус для цвітної капусти. 

Можна просто додати лимонного соку та свіжої петрушки в готовий бешамель – отримаєте легкий свіжий соус до жульєну.

Соус бешамель

Соус бешамель

Французький білий соус бешамель – один з тих класичних соусів, які варто вміти робити з закритими очима. Адже рецепт соусу бешамель входить до таких популярних страв, як, лазанья, є базовим для приготування інших соусів.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 10 хвилин
Приготування: 10 хвилин
Загальний час: 20 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 250 ml молока
  • 2 tbsp борошна
  • 20 g вершкового масла
  • сіль, перець
  • мускатний горіх (факультативно)

Кроки приготування

  • Молоко довести до кипіння і дати покипіти хвилину
  • Розтопити масло у глибокій посудині, додати борошно, добре вимішати
  • Влити молоко в суміш масла з борошном, ретельно збити.
  • Довести до кипіння, не перестаючи збивати. Коли суміш почне гуснути, залишити на малому вогні на 7-10 хв періодично помішуючи. Соус повинен вийти однорідним і блискучим.
  • Додати сіль, перець і мускатний горіх
Прокрутка до верху