Go Back
Соус бешамель

Соус бешамель

Французький білий соус бешамель – один з тих класичних соусів, які варто вміти робити з закритими очима. Адже рецепт соусу бешамель входить до таких популярних страв, як, лазанья, є базовим для приготування інших соусів.
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Підготовка: 10 хвилин
Приготування: 10 хвилин
Загальний час: 20 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 250 ml молока
  • 2 tbsp борошна
  • 20 g вершкового масла
  • сіль, перець
  • мускатний горіх (факультативно)

Кроки приготування

  • Молоко довести до кипіння і дати покипіти хвилину
  • Розтопити масло у глибокій посудині, додати борошно, добре вимішати
  • Влити молоко в суміш масла з борошном, ретельно збити.
  • Довести до кипіння, не перестаючи збивати. Коли суміш почне гуснути, залишити на малому вогні на 7-10 хв періодично помішуючи. Соус повинен вийти однорідним і блискучим.
  • Додати сіль, перець і мускатний горіх
QR Code linking back to recipe