Чанахи з грибами, бараниною та вином

Рецепт чанахів

Приготувати чанахи можна у казані або окремими порціями у горщиках. Існує і такий варіант: всі компоненти окремо обсмажуємо на сковороді, закладаємо у великий казан, заливаємо бульйоном та проварюємо 15-20 хвилин. Після чого розкладаємо у горщики для остаточного томління у духовці.

Як варити чанахи по-львівськи та як приготувати чанахи з грибами і квасолею читайте далі. Обирайте рецепти чанахів разом з Файними рецептами.

Дієтичний рецепт

Чанахи – це одна з улюблених страв всієї України, а особливо галичан. В основному їх готують на основі свинини з додаванням різноманітних овочів. Таке поєднання створює доволі ситну та апетитну страву.

Та все ж, чанахи можна приготувати як дієтичну страву. Інгредієнти у такому випадку не обсмажують, а відразу закладають у горщик шарами почергово.

Як готувати чанахи по-українськи

Як приготувати чанахи з грибами так, щоб результат перевершив очікування? Замість баклажанів обсмажте гриби, порізані кубиками, та закладіть у горщик поруч із картоплею.

Чанахи з грибами і квасолею

В українській кухні популярний рецепт чанахи по-львівськи, у якому замість баклажанів беруть квасолю. Її відварюють заздалегідь або беруть мариновану. Поєднання м’яса з грибами та квасолею створює відмінний смак. Це чудовий варіант ситного обіду або ж вечері.

М’ясо 

В грузинській кухні зазвичай використовують баранину й курдючне сало, відповідно у рецепті чанах з’являється гіркий перець, сухе вино, дуже багато часнику й гострих спецій.

І як завжди, наш бонус: якщо у вас горщики без кришок, не сумуйте й не шукайте, чим їх накрити. Можна замісити тісто, як на вареники, розкатати, вирізати товстенькі кружальця й зверху щільно закрити горщики. Отримаєте ще й хліба на додачу до чанахи.

Чанахи – рецепт в каструлі

Зазвичай, чанахи готують у горщику задля збереження насиченого смаку. Та все ж, приготовані чанахи у каструлі нічим не гірші за попередні. Відправляєте почергово у каструлю м’ясо, цибулю, пряні спеції та залийте водою. Тушіть м’ясо протягом 15 хвилин, не забуваючи помішувати. В окрему каструлю поступово додавайте інші обсмажені інгредієнти, замочену квасолю (якщо ви використовуєте) та потушене м’ясо. Не забудьте залишити страву настоятися.

Чанахи в мультиварці – страва по-домашньому

Це ще один доволі простий та нестандартний спосіб приготування чанах. Він практично схожий до попередніх двох способів приготування страви. Якщо ви додаєте квасолю, то попередньо замочіть її на декілька годин. За допомогою блендера доведіть її до однорідного стану. Овочі почистьте та наріжте: моркву – кільцями, цибулю – півкільцями, а картоплю – кубиками. Подавіть часник та наріжте м’ясо на невеликі шматки. Спочатку відправте у мультиварку м’ясо з цибулею, додавши спецій та олії, на 10 хвилин смажитися. Згодом додайте всі інші овочі та томатну пасту. При потребі долийте води та додайте пряні спеції. Наведіть режим “Суп” або ж “Тушкування” та готуйте протягом 2,5 годин. Чанахи по-домашньому готові!

Обирайте рецепт чинахів який вам найбільше до вподоби та гайда готувати!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори