Чанахи

Чанахи – овочі та м’ясо – смачний рецепт

Чанахи

Чанахи – овочі та м’ясо – смачний рецепт

Чанахи – вишукана та поживна страва грузинської кухні. Приготування страви займає певний час, але чанахи – дуже духмяна та смачна страва. В залежності від способу приготування чанахи, можете отримати першу або другу страву.
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Грузинська, Українська
Ключове слово: перша страва, чанахи
Підготовка: 1 година
Приготування: 1 година 30 хвилин
Загальний час: 2 години 30 хвилин
Порції: 4 особи

Інгредієнти для рецепту

  • 500 g яловичини
  • 500 g картоплі
  • 2 баклажани
  • 2 цибулини
  • 2 солодких перці
  • 2 моркви
  • 3 помідори
  • 4 зубчики часнику
  • спеції, сіль, зелень

Кроки приготування

  • Крок 1. Баклажани Баклажани нарізаємо середніми шматочками, солимо й залишаємо на 20 хвилин. За цей час з них вийде гіркуватий смак.
  • Крок 2. Картопля Чистимо й нарізаємо досить великими шматочками. Це ж стосується інших овочів, адже у процесі приготування чанахи дрібні шматки можуть просто перетворитися на пюре. Обсмажуємо картоплю.
  • Крок 3. Цибуля Нарізаємо цибулю кільцями або півкільцями, обсмажуємо.
  • Крок 4. Морква Нарізаємо моркву кружальцями й також злегка підсмажуємо.
  • Крок 5. Солодкий перець Нарізаємо перець шматочками або, вийнявши середину, кружальцями та обсмажуємо.
  • Крок 6. Знову баклажани Повертаємося до наших баклажанів – трохи вичавимо з них вологу та обсмажимо.
  • Крок 7. М’ясо Обсмажуємо м’ясо, нарізане на шматочки, до золотої скоринки.
  • Крок 8. Помідори Ріжемо помідори на середні часточки.
  • Крок 9. Всі до горщика У горщик почергово шарами складаємо, м’ясо, картоплю, баклажани, перець, цибулю, моркву. На самий верх – трошки вершкового масла й порізані помідори. Не забуваємо злегка підсолювати кожний шар й додавати спеції. Заливаємо гарячим бульйоном або водою. Зелень і подрібнений часник можна вкласти одразу або за декілька хвилин до готовності.
  • Крок 10. У духовку Готуємо чанахи у духовці при температурі 180°С протягом 1,5-2 годин. Смачного!

Як приготувати чанахи – класичний рецепт

Насправді чанахи – це тушковане з овочами м’ясо. Якщо у вас немає ні казана, ні глиняних горщиків, то для приготування чанахи можна скористатися звичайною каструлею.

Зазвичай готують чанахи за класичним східним рецептом з бараниною або яловичиною, але добре смакує і чанахи зі свининою або курятиною.

Рецепти чанахи

Є рецепти чанахи, пристосовані до українських традицій, наприклад чанахи з грибами у горщику. Сучасний варіант – чанахи з овочами у мультиварці.

Найприємніше те, що при готуванні чанахи можна варіювати складники на власний розсуд – як завгодно. Головне – якнайбільше запашних спецій!

Прокрутка до верху