Соус песто

Свіжий песто зберігається в холодильнику протягом тижня в закритій баночці, проте він може трохи змінити колір.

Соус песто

Соус песто

Ніколи ніякий магазинний соус песто не зрівняється з свіжим, домашнім, ароматним песто, який ви приготували своїми руками. В сезон свіжий базилік на базарі зовсім не дорогий, а кедрові горішки, хоч і не дешевий продукт, але нехай вас не відлякують. Їх потрібно зовсім чуть-чуть, а смак вони додадуть неповторний. Отож – гайда на базар за базиліком та діставайте з комори бабусину ступку!
Дайте першу оцінку
Print Pin Rate
Prep Time: 10 Хвилинаs
Cook Time: 10 Хвилинаs
Total Time: 20 Хвилинаs

Ingredients

На 150 мл

  • Великий пучок базиліку (обірвати листя, його має бути не менше 75 гр)
  • 2 зубці часнику, почистити
  • 1 ст.л. кедрових горішків
  • 2 tbsp тертого пармезану
  • 100 ml оливкової олії

Instructions

  • Звісно, можна скористатись ступкою, але якщо ви надаєте перевагу сучасним технологіям – підійде блендер. Базилік, часник, горішки та пармезан подрібнити, додати олію і далі продовжувати збивати до повністю однорідної суміші. Якщо ви перетираєте інгредієнти руками в ступці – спершу подрібніть всі тверді, а тоді введіть олію і ретельно вимішайте.
  • Якщо бракує солі – посоліть.

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Оцінка рецепту




Прокрутка до верху