Свіжий песто зберігається в холодильнику протягом тижня в закритій баночці, проте він може трохи змінити колір.
Соус песто
Ніколи ніякий магазинний соус песто не зрівняється з свіжим, домашнім, ароматним песто, який ви приготували своїми руками. В сезон свіжий базилік на базарі зовсім не дорогий, а кедрові горішки, хоч і не дешевий продукт, але нехай вас не відлякують. Їх потрібно зовсім чуть-чуть, а смак вони додадуть неповторний. Отож – гайда на базар за базиліком та діставайте з комори бабусину ступку!
Print
Pin
Rate
Ingredients
На 150 мл
- Великий пучок базиліку (обірвати листя, його має бути не менше 75 гр)
- 2 зубці часнику, почистити
- 1 ст.л. кедрових горішків
- 2 tbsp тертого пармезану
- 100 ml оливкової олії
Instructions
- Звісно, можна скористатись ступкою, але якщо ви надаєте перевагу сучасним технологіям – підійде блендер. Базилік, часник, горішки та пармезан подрібнити, додати олію і далі продовжувати збивати до повністю однорідної суміші. Якщо ви перетираєте інгредієнти руками в ступці – спершу подрібніть всі тверді, а тоді введіть олію і ретельно вимішайте.
- Якщо бракує солі – посоліть.