Сирний соус
Традиційно такий сирний соус подають до макаронів, проте за бажання можете подавати його до чого завгодно - страв з м'яса, птиці, до найрізноманітніших закусок, чіпсів... Словом, універсальний соус, рецепт якого знадобиться кожному.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 2 tsp вершкового масла
- 2 tsp борошна
- 0.5 tsp солі
- 150 g сиру
- 350 ml молока
Кроки приготування
- Розтоплюємо масло в каструлі на середньому вогні.
- Додаємо борошно в розтоплене вершкове масло.
- Збиваємо вершкове масло і муку до однорідної маси, не знімаючи каструльку з вогню.
- Тонкою цівочкою вливаємо молоко, продовжуючи збивати. Продовжуємо збивати та прогрівати, поки суміш не набуде консистенції кетчупу.
- Додаємо сир (тертий або скибочками).
- Тримаємо на вогні та продовжуємо збивати, поки сир повністю не розплавиться. Як тільки сир розплавиться – знімаємо з вогню. Сирний соус готовий!