сирний соус

Сирний соус

сирний соус

Сирний соус

Традиційно такий сирний соус подають до макаронів, проте за бажання можете подавати його до чого завгодно - страв з м'яса, птиці, до найрізноманітніших закусок, чіпсів... Словом, універсальний соус, рецепт якого знадобиться кожному.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 45 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 2 tsp вершкового масла
  • 2 tsp борошна
  • 0.5 tsp солі
  • 150 g сиру
  • 350 ml молока

Кроки приготування

  • Розтоплюємо масло в каструлі на середньому вогні.
  • Додаємо борошно в розтоплене вершкове масло.
  • Збиваємо вершкове масло і муку до однорідної маси, не знімаючи каструльку з вогню.
  • Тонкою цівочкою вливаємо молоко, продовжуючи збивати. Продовжуємо збивати та прогрівати, поки суміш не набуде консистенції кетчупу.
  • Додаємо сир (тертий або скибочками).
  • Тримаємо на вогні та продовжуємо збивати, поки сир повністю не розплавиться. Як тільки сир розплавиться – знімаємо з вогню. Сирний соус готовий!
Прокрутка до верху