Соус терияки – для особливого смаку страв
Соус терияки здебільшого використовують у стравах японської кухні. Його подають до ролів або локшини, використовують у маринаді для м’яса та риби, як доповнення до овочевих рагу та інших страв.
Приготування соусу терияки
Рецепт соусу терияки тільки на перший погляд може здатися складним. Оскільки в його основу вже закладений готовий соєвий соус, залишається тільки посилити його смак додатковими прянощами і надати густої консистенції.
Єдиної технології приготування соусу терияки не існує, кожен кухар привносить щось своє. Апельсин, кунжут, вино – різні компоненти надають соусу терияки особливого смаку.
Соус терияки
Соус терияки – популярний у всьому світі пікантний японський солодко-солоний соус. Його використовують у приготуванні різних страв, тому корисно завжди мати соус під рукою. Розказуємо, як легко приготувати соус терияки в домашніх умовах.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 150 ml соусу соєвого
- 3 tsp крохмалю картопляного
- 1 tbsp меду
- 1 tbsp оцету білого винного
- 1 tsp сушеного імбиру
- 1 tsp часника
- 4 tsp цукру
- 80 ml води
- 2 tsp олії оливкової
Кроки приготування
- На вогонь поставимо сковороду з товстим дном. Спочатку увіллємо соєвий соус, потім додаємо цукор, сушений імбир і часник.
- Додаємо винний оцет, оливкову олію та мед, перемішуємо та продовжуємо нагрівати суміш.
- Доводимо соус терияки до кипіння, періодично помішуючи.
- У склянку насипаємо крохмаль і наливаємо воду, змішуємо інгредієнти.
- Виливаємо отриману масу в гарячий соус, перемішуємо та знімаємо сковороду з вогню.
- Соус терияки проціджуємо через дрібне сито. Після охолодження переливаємо у зручну ємність для зберігання в холодильнику.