blank

Соус терияки

Соус терияки – для особливого смаку страв

Соус терияки здебільшого використовують у стравах японської кухні. Його подають до ролів або локшини, використовують у маринаді для м’яса та риби, як доповнення до овочевих рагу та інших страв. 

Приготування соусу терияки

Рецепт соусу терияки тільки на перший погляд може здатися складним. Оскільки в його основу вже закладений готовий соєвий соус, залишається тільки посилити його смак додатковими прянощами і надати густої консистенції.

Єдиної технології приготування соусу терияки не існує, кожен кухар привносить щось своє. Апельсин, кунжут, вино – різні компоненти надають соусу терияки особливого смаку.

blank

Соус терияки

Соус терияки – популярний у всьому світі пікантний японський солодко-солоний соус. Його використовують у приготуванні різних страв, тому корисно завжди мати соус під рукою. Розказуємо, як легко приготувати соус терияки в домашніх умовах.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Японська
Підготовка: 10 хвилин
Приготування: 20 хвилин
Загальний час: 30 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 150 ml соусу соєвого
  • 3 tsp крохмалю картопляного
  • 1 tbsp меду
  • 1 tbsp оцету білого винного
  • 1 tsp сушеного імбиру
  • 1 tsp часника
  • 4 tsp цукру
  • 80 ml води
  • 2 tsp олії оливкової

Кроки приготування

  • На вогонь поставимо сковороду з товстим дном. Спочатку увіллємо соєвий соус, потім додаємо цукор, сушений імбир і часник.
  • Додаємо винний оцет, оливкову олію та мед, перемішуємо та продовжуємо нагрівати суміш.
  • Доводимо соус терияки до кипіння, періодично помішуючи.
  • У склянку насипаємо крохмаль і наливаємо воду, змішуємо інгредієнти.
  • Виливаємо отриману масу в гарячий соус, перемішуємо та знімаємо сковороду з вогню.
  • Соус терияки проціджуємо через дрібне сито. Після охолодження переливаємо у зручну ємність для зберігання в холодильнику.
Прокрутка до верху