Грибний соус

Грибний соус

Грибний соус

Грибний соус

Ми пропонуємо вам приготувати грибний соус наполовину з білих грибів, наполовину з печериць. Навіть невелика кількість білих грибів додасть неповторних аромату та витонченості. Грибний соус пасуватиме до різноманітних страв. Від найпростіших, як наприклад відварена картопля чи паста, до солоних пирогів, запеченого м’яса і тд. Якщо у вас немає білих грибів, ви можете замінити їх іншими лісовими грибами чи приготувати соус лише з печериць.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 20 хвилин
Загальний час: 35 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 150 g білих грибів (замочених сухих, розморожених або свіжих)
  • 250 g печериць
  • 1 велика цибулина
  • 200 ml вершків
  • 1 tbsp борошна
  • 2 tbsp олії
  • 1 tbsp вершкового масла
  • сіль, свіжозмелений перець
  • щіпка мускатного горіха

Кроки приготування

  • Якщо білі гриби свіжі – добре вичистити їх від піску та бруду і помити. Гриби відварити у воді протягом 30 хвилин.
  • Відцідити їх, вистудити і нарізати невеликими шматками
  • Почистити і нарізати печериці
  • Дрібно нарізати цибулю і обсмажити до прозорості на суміші олії та вершкового масла.
  • Додати печериці і смажити помішуючи, до м’якості. Додати білі гриби, обсмажувати все разом протягом кількох хвилин.
  • Додати борошно і готувати хвилину-дві, ретельно перемішавши.
  • Додати вершки, довести до кипіння, додати сіль, перець та мускатний горіх, зменшити вогонь до мінімума і готувати 5-7 хв. Соус повинен загуснути.
Прокрутка до верху