Грибний соус
Ми пропонуємо вам приготувати грибний соус наполовину з білих грибів, наполовину з печериць. Навіть невелика кількість білих грибів додасть неповторних аромату та витонченості. Грибний соус пасуватиме до різноманітних страв. Від найпростіших, як наприклад відварена картопля чи паста, до солоних пирогів, запеченого м’яса і тд. Якщо у вас немає білих грибів, ви можете замінити їх іншими лісовими грибами чи приготувати соус лише з печериць.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 150 g білих грибів (замочених сухих, розморожених або свіжих)
- 250 g печериць
- 1 велика цибулина
- 200 ml вершків
- 1 tbsp борошна
- 2 tbsp олії
- 1 tbsp вершкового масла
- сіль, свіжозмелений перець
- щіпка мускатного горіха
Кроки приготування
- Якщо білі гриби свіжі – добре вичистити їх від піску та бруду і помити. Гриби відварити у воді протягом 30 хвилин.
- Відцідити їх, вистудити і нарізати невеликими шматками
- Почистити і нарізати печериці
- Дрібно нарізати цибулю і обсмажити до прозорості на суміші олії та вершкового масла.
- Додати печериці і смажити помішуючи, до м’якості. Додати білі гриби, обсмажувати все разом протягом кількох хвилин.
- Додати борошно і готувати хвилину-дві, ретельно перемішавши.
- Додати вершки, довести до кипіння, додати сіль, перець та мускатний горіх, зменшити вогонь до мінімума і готувати 5-7 хв. Соус повинен загуснути.