Кабачкова ікра

Ікра кабачкова
АвторNatalyaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка20 хвПриготування1 год 5 хвЗагальний час1 год 25 хв

Кабачки – недорогі, дуже приємні на смак, легко перетравлюються. Вживати їх можна смаженими, тушкованими й сирими, у поєднанні з іншими складниками. Серед численних рецептів з кабачків найприємнішою стравою у літній сезон є кабачкова ікра.

 1 кг кабачків
 3 помідори
 2 цибулі
 1 морква
 2 зубки часнику
 70 мл олії
 По щіпці солі, перцю, цукру
1

Дрібними шматочками нарізаємо кабачки. Можна натерти на тертці або перекрутити на м’ясорубці. Якщо кабачки зовсім молоді й без насіння, їх можна не очищати.

2

Моркву натираємо на дрібну тертку.

3

Дрібно шаткуємо цибулю.

4

Помідори потрібно обшпарити й зняти шкірку, порізати.

5

Розігріваємо олію у глибокому сотейнику й обсмажуємо моркву, цибулю. Додаємо помідори й ще тушкуємо 10-15 хвилин.

6

Додаємо подрібнені кабачки й продовжуємо тушкувати 30-40 хвилин.

7

Коли маса трішки прохолоне, розтираємо тертушкою для картоплі або блендером.

8

Солимо, перчимо, додаємо за смаком цукор, тушкуємо ще хвилин 10, щоб з кабачкової ікри випарувалася зайва рідина.

Прості рецепти кабачків

Кабачки настільки універсальні, що з них можна приготувати різноманітні овочеві рагу, запіканки, фаршировані кабачки, найніжніші млинчики, мариновані й консервовані кабачки. Якщо додавати до складу рецептів з кабачків баклажани, часник, помідори, страви набувають вишуканого смаку.

Рецепти з кабачків: тещин язик

Багато чого називають тещиним язиком – рослини, страви. Файні господині уміють приготувати цю смачну закуску. Нарізаємо кабачки навскіс, обсмажуємо з обох сторін. Змащуємо майонезом з розтертим часником, вкладаємо часточку помідора й згортаємо кабачок так, щоб виглядав край помідора. Чудовий «тещин язик» з кабачків готовий!   

Інгредієнти

 1 кг кабачків
 3 помідори
 2 цибулі
 1 морква
 2 зубки часнику
 70 мл олії
 По щіпці солі, перцю, цукру

Кроки рецепта

1

Дрібними шматочками нарізаємо кабачки. Можна натерти на тертці або перекрутити на м’ясорубці. Якщо кабачки зовсім молоді й без насіння, їх можна не очищати.

2

Моркву натираємо на дрібну тертку.

3

Дрібно шаткуємо цибулю.

4

Помідори потрібно обшпарити й зняти шкірку, порізати.

5

Розігріваємо олію у глибокому сотейнику й обсмажуємо моркву, цибулю. Додаємо помідори й ще тушкуємо 10-15 хвилин.

6

Додаємо подрібнені кабачки й продовжуємо тушкувати 30-40 хвилин.

7

Коли маса трішки прохолоне, розтираємо тертушкою для картоплі або блендером.

8

Солимо, перчимо, додаємо за смаком цукор, тушкуємо ще хвилин 10, щоб з кабачкової ікри випарувалася зайва рідина.

Кабачкова ікра

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори