Як зробити чорнослив?

чорнослив

Сухофрукти під час дієти замінюють солодке. У дієтах для схуднення чорнослив вживають невеликими порціями протягом дня. Часто його їдять цілим, роблять відвар чи живильний коктейль.

Чорнослив допомагає скинути кілограми завдяки покращенню метаболізму та роботи органів ШКТ. Крім того, чорнослив нормалізує тиск, не викликає різкого підвищення глюкози та холестерину у крові. 

Інгредієнти для чорносливу

Гарний чорнослив виходить зі стиглих плодів масою 30-40 г з трохи зморщеною шкіркою, в них менше рідини. Найкращі сорти: Венгерка, Синя птиця, Ренклод, Адигейський.     

Приготування чорносливу

  • Плоди слив витримати у прохолодному місці протягом 3 днів.
  • Вимити сливи, відсортувати маленькі та великі плоди. Обов’язково прибрати гнилі, пошкоджені та червиві фрукти.  
  • Сливи обдати гарячою водою, щоб розм’якшити тканини та забрати з них повітря. 
  • Для усунення воскового нальоту плоди занурити на 30 секунд у киплячий розчин у пропорції 1 ст. л. соди на 1 л води. 
  • На поверхні плодів з’являються тріщини, крізь які виходить волога. Але оболонка залишається цілою, це перешкоджає виділенню соку. 
  • Сливи можна сушити на сонці: процес триває 4-5 днів, потім сухофрукти досушують у тіні. 
  • Інший варіант сушки у сушарці: плоди витримують від 3 до 5 годин за температури 40-50°С. 
  • Коли сливи стануть в’яленими, підвищують температуру до 60°С. Через 4 години їх повністю охолоджують та ще сушать 8-10 годин при 75°С.
  • Можна також сушити сливи у духовці, дотримуючись рекомендацій щодо температурних режимів, як у сушарці.
  • Якщо бажаєте отримати блискучий чорнослив, потрібно перед завершенням сушки збільшити температуру у духовці до 120°С. Цукор у плодах просочується крізь оболонку та карамелізується на поверхні.

Смачного!

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору