Як приготувати вареники по-польськи

blank

Польські вареники роблять із найрізноманітнішими начинками: з м’ясом, із картоплею та сиром, з ягодами, з крупами або бобовими, з ковбасою та твердим сиром, з рибою або грибами, з квашеною капустою або просто з сиром. 

Вареники по-польськи з сиром та картоплею

Класичні польські вареники з картоплею та домашнім сиром – один з найцікавіших та популярних рецептів. 

Саме для того, щоб підкреслити смак страви, вареники готують з подвійною начинкою. Для її приготування у картопляне пюре додають домашній сир та збите яйце. 

Як цікавий варіант, замість домашнього сиру чудово смакує сир чеддер або бринза. Вони надають вареникам тонкого смаку та ніжного аромату. 

blank

Тісто для вареників по-польськи

Тісто для польських вареників має бути ніжним і м’яким. Для приготування заварного тіста у 125 мл окропу додайте 20 г вершкового масла і тонкою цівкою влийте у 300 г злегка підсоленого борошна. 

Перемішайте ложкою та додайте збите яйце. Замісіть еластичне та гладке тісто. 

Зберіть його в кулю, накрийте рушником і дайте полежати 30 хвилин. А ліпити вареники не так уже й складно. 

Вареники по-польськи – як смачніше 

Вареники по-польськи варять, запікають або навіть обсмажують. Польські вареники зручно заморозити, а потім швидко приготувати на обід або затишну вечерю.

Подавати польські вареники заведено зі смаженою цибулею, шкварками, розтопленим вершковим маслом, сирним соусом або сметаною. 

Ці топінги можна замінити і на складніші соуси з часником або гострий кетчуп, соєвий соус, майонез та свіжу зелень. 

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Прокрутити вгору