Пісні страви

Пісні страви – готуйте і смакуйте на здоров’я!

Традиції крокують разом з людьми та часом, тому у піст ми намагаємося приготувати особливі пісні страви: салати та овочеві супи, борщ і капустяні котлети, рулет з риби. А яка смачна буває пісна випічка: пироги з вишнями, сирники з бананом, вареники з маком. У цьому розділі ми зібрали рецепти пісних страв від наших кулінарів, вибирайте вподобаний і готуйте на здоров’я!

Салат айсберг

Дієтичний салат айсберг швидко заповнить дефіцит вітамінів, підніме настрій і принесе задоволення пікантним смаком. Приготуйте дуже смачний, салат Айсберг – легкий, низькокалорійний, зовсім простий рецепт із куркою, огірком і помідорами.

Салат айсберг Читати далі »

blank

Котлети з броколі та цвітною капустою

Навіть якщо вегетаріанство не ваша історія, іноді можна влаштувати собі розвантажувальний день та приготувати корисні страви, наприклад овочеві пісні котлети. В основі рецепта – королеви правильного харчування: броколі та цвітна капуста. Інші компоненти чудово підкреслюють їх ніжну структуру та чудовий смак.

Котлети з броколі та цвітною капустою Читати далі »

blank

Овочева запіканка

Серед пісних других страв, що можна просто й швидко приготувати, овочева запіканка є чудовим варіантом на обід, вечерю або сніданок. Апетитна запіканка з картоплі, кабачків, цибулі та моркви – це дуже смачна й корисна пісна друга страва. Незабаром сезон свіжих овочів, тож можна скористатися цим і приготувати чудову вегетаріанську запіканку – смачну та поживну.

Овочева запіканка Читати далі »

овочева запіканка

Пісна грибна солянка

Чи знали ви, що солянку можна приготувати не тільки з м’ясом та копченостями, але й з грибами? Гриби можна взяти свіжі лісові чи сушені. Різниця лише у способі приготування. Сухі гриби для пісної грибної солянки попередньо замочуємо в окропі, потім відварюємо разом із картоплею, а свіжі злегка відварюємо окремо та обсмажуємо разом із засмажкою.

Пісна грибна солянка Читати далі »

грибна солянка

Голубці з картоплі

Дуже давня страва, до сьогодні популярна на кухнях багатьох господинь. В деяких регіонах України голубці з картоплею входять до дванадцяти різдвяних страв. Ідеально пасують до посту, а якщо ви хочете зробити смак страви делікатнішим – додайте у начинку попередньо відварені та підсмажені білі гриби або подавайте голубці з картоплею политими грибним соусом.

Голубці з картоплі Читати далі »

Голубці з картоплі

Запіканка з кабачків

В сезон кабачків – проста, швидка та недорога страва, яку ви дуже швидко полюбите. Для цього рецепту краще підійдуть молоді цукіні, але можете взяти ті кабачки, які у вас під рукою. Головне, щоби вони були молоді і мали ніжну шкірку та дрібне і непомітне насіння.

Запіканка з кабачків Читати далі »

Запіканка з кабачків

Булгур

Булгур – традиційна для країн Далекого Сходу крупа, до нас прийшла нещодавно, але стрімко набула популярності, завдяки простоті приготування та універсальності. Булгур готується шляхом термічної обробки зерен пшениці з подальшим їх висушуванням та подрібненням. Завдяки такому способу приготування, булгур потребує дуже короткотривалого варіння, а часто достатньо і просто дати йому настоятись в гарячій воді. Дуже добре пасує до м’ясних страв, холодних та теплих салатів, ідеальний для вегетаріанського меню.

Булгур Читати далі »

blank

Лосось панірований

Якщо у вас гостина чи просто вечеря, на яку вам би хотілось приготувати щось, що мало б справді вишуканий смак та вигляд – рецепт панірованого лосося підійде якнайкраще. Можна взяти й будь-яку іншу червону рибу, проте варто надавати перевагу філе, а не стейкам. Даний спосіб приготування допомагає шматочку риби зберегти ідеальну форму та не надто пересихати в процесі смаження.

Лосось панірований Читати далі »

лосось

Овочеве рагу

З приходом Великого Посту більшість людей намагаються стримувати себе у вживанні м’ясних страв, а деколи – й молочних. Ми підготували смачний рецепт овочевого рагу, яке насичене ароматною капустою та морквою. Особливої складності приготування не становить, все досить легко та просто.

Овочеве рагу Читати далі »

овочеве рагу

Полента

На перший погляд, полента є дуже простою в приготуванні стравою, проте вона вимагає певної вправності та дотримання низки правил. Звісно, якщо ви хочете отримати найкращий можливий результат. Отож, ми розповімо вам про основні помилки, яких потрібно уникати, якщо ви взялись за поленту.

Полента Читати далі »

полента
Прокрутити вгору