Пісний борщ без м’яса

Рецепт борща на піст
АвторNatalyaРейтингСкладністьСередня
Підготовка25 хвПриготування40 хвЗагальний час1 год 5 хв

Більшість господинь часто готують пісні страви на вечерю та на кожен день. Враховуючи м’ясну природу українського борщу, дехто вважає, що пісний борщ має не такий смак. Зовсім ні – якщо правильно приготувати за смачним рецептом, не пожалкувати гарного буряка, борщ пісний вийде поживним з багатим насиченим смаком! Сьогодні на обід пропонуємо один зі смачних рецептів пісних страв. Острівок густої сметани зі свіжою зеленню посередині духмяного, яскраво-червоного озера наваристого борщу змусять вас негайно покуштувати пісний борщ з грибами від Файних рецептів!

 3 буряки
 0,50 капустини
 6 картоплин
 1 цибулина
 1 солодкий перець
 1 помідор
 200 гр шампіньйонів
 4 ст. л. олії
 0,50 лимона
 2 ст. л. томатної пасти
 6 шт чорносливу
 Сіль, перець, спеції, лавровий лист, зелень
1

Крок 1
Цибулю для пісного червоного борщу дрібно нарізаємо, моркву натираємо на дрібній тертці, солодкий перець нарізаємо смужками та все обсмажуємо в олії.

2

Крок 2
Буряк натираємо на тертці й також обсмажуємо. Додаємо томатну пасту, порізаний помідор та смажимо ще 2-3 хвилини. Для зберігання яскравого кольору пісного борщу вичавимо сік половинки лимона.

3

Крок 3
Гриби для пісного червоного борщу нарізаємо й обсмажуємо.

4

Крок 4
Нарізаємо капусту досить дрібно. Опускаємо у каструлю з водою й ставимо на вогонь.

5

Крок 5
Нарізаємо картоплю у пісний борщ, рецепт не регламентує – соломкою, пластинками чи кубиками, так, як ви звикли. Коли капуста покипить хвилин 10, додаємо картоплю.

6

Крок 6
Додаємо у каструлю засмажку з буряка, моркву з цибулею й перцем, гриби. Варимо до готовності.

7

Крок 7
Солимо, перчимо, додаємо у борщ пісний лавровий лист, попередньо розмочений чорнослив та приємні для вас спеції.

8

Крок 8
Нехай наш пісний борщ з грибами настоїться не менше 30 хвилин. Всі компоненти мають наситити одне одного, щоб вийшла єдина гармонійна страва. Недарма справжнього смаку борщ набуває на другий день.

Інгредієнти

 3 буряки
 0,50 капустини
 6 картоплин
 1 цибулина
 1 солодкий перець
 1 помідор
 200 гр шампіньйонів
 4 ст. л. олії
 0,50 лимона
 2 ст. л. томатної пасти
 6 шт чорносливу
 Сіль, перець, спеції, лавровий лист, зелень

Кроки рецепта

1

Крок 1
Цибулю для пісного червоного борщу дрібно нарізаємо, моркву натираємо на дрібній тертці, солодкий перець нарізаємо смужками та все обсмажуємо в олії.

2

Крок 2
Буряк натираємо на тертці й також обсмажуємо. Додаємо томатну пасту, порізаний помідор та смажимо ще 2-3 хвилини. Для зберігання яскравого кольору пісного борщу вичавимо сік половинки лимона.

3

Крок 3
Гриби для пісного червоного борщу нарізаємо й обсмажуємо.

4

Крок 4
Нарізаємо капусту досить дрібно. Опускаємо у каструлю з водою й ставимо на вогонь.

5

Крок 5
Нарізаємо картоплю у пісний борщ, рецепт не регламентує – соломкою, пластинками чи кубиками, так, як ви звикли. Коли капуста покипить хвилин 10, додаємо картоплю.

6

Крок 6
Додаємо у каструлю засмажку з буряка, моркву з цибулею й перцем, гриби. Варимо до готовності.

7

Крок 7
Солимо, перчимо, додаємо у борщ пісний лавровий лист, попередньо розмочений чорнослив та приємні для вас спеції.

8

Крок 8
Нехай наш пісний борщ з грибами настоїться не менше 30 хвилин. Всі компоненти мають наситити одне одного, щоб вийшла єдина гармонійна страва. Недарма справжнього смаку борщ набуває на другий день.

Пісний борщ без м’яса

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори