Святвечір

Рецепт салату з червоного буряка

Пісний салат з буряком

Буряк, як і картопля, морква, цибуля й капуста – найбільш популярні овочі, без яких приготувати смачні страви просто неможливо. Салат з буряком і грецькими горіхами – це вже така класика, що відома всім і досить давно. Цей чудовий пісний салат готують і для святкового столу, і як пісну страву. Приготувати салат з буряком зовсім не складно, секрет у тому, щоб вибрати гарний солодкий буряк.

Пісний салат з буряком Читати далі »

кутя з медом

Кутя на Різдво: з медом, горіхами і родзинками

Колись у дуже давні часи, перш ніж їсти кутю, її тричі підкидали на ложці, щоб вона гарно прилипла до стелі. Якщо більше пшениці, буде гарний врожай, а якщо маку – добре роїтимуться бджоли. Щороку перед Різдвом усі господині пригадують як готувати кутю. Саме з куті починається Свята вечеря. Рецептів приготування куті є безліч, з поєднанням різних смачних інгредієнтів. Ось класичний рецепт куті з медом, горіхами і родзинками та кілька прикладів особливої куті.

Кутя на Різдво: з медом, горіхами і родзинками Читати далі »

квашена капуста

Квашена капуста

Все, що вам потрібно, або смачна квашена капуста з явилась на вашому столі – білокачанна капуста, сіль, великий посуд та кілька днів. Дуже смачно квасити капусту відразу з морквою чи кмином. Немає необхідності квасити капусту у великих кількостях на всю зиму, з часом вона втрачає хрумкість і стає надто кислою, та й зі зберіганням більше клопоту.

Квашена капуста Читати далі »

кутя на Різдво

Що приготувати на Різдво: ідеї страв на святковий стіл

Передісторія святкування Різдва З давніх-давен християни перейняли традицію святкування Святвечора та Різдва Христового. Одним з головних атрибутів

Що приготувати на Різдво: ідеї страв на святковий стіл Читати далі »

Голубці з картоплі

Голубці з картоплі

Дуже давня страва, до сьогодні популярна на кухнях багатьох господинь. В деяких регіонах України голубці з картоплею входять до дванадцяти різдвяних страв. Ідеально пасують до посту, а якщо ви хочете зробити смак страви делікатнішим – додайте у начинку попередньо відварені та підсмажені білі гриби або подавайте голубці з картоплею политими грибним соусом.

Голубці з картоплі Читати далі »

Смажені тілапія

Смажена риба тілапія

У деяких ресторанах на узбережжі Галілейського моря подають страву «риба Св. Петра», хоча достеменно невідомо, чи саме рибу тілапію ловив апостол. Тілапія – дуже смачна риба, майже без кісток, з великим вмістом білку. Існує понад 100 її різновидів. Смакує вона у будь-якому вигляді – смажена й запечена, з овочами або у клярі.

Смажена риба тілапія Читати далі »

Вареники з капустою

Вареники з капустою

Домашні вареники – це дуже проста, але смачна й ситна їжа. Начинку можна підбирати на свій смак, в результаті отримуючи другу страву або десерт. Сьогодні у нас в смачних рецептах пісних страв перший варіант – спробуємо приготувати ароматні й ніжні вареники з квашеною капустою. Гарантовано смачні!

Вареники з капустою Читати далі »

Голубці

Голубці

Класика української кухні, всім нам добре знайома з раннього дитинства. Не скажемо, що це найшвидша у приготуванні страва, але при певному досвіді та навиках, приготування голубців не видається складним. Потрібно правильно вибрати капусту, вона не повинна мати надто грубих листів. Найкраще підійде сорт капусти з білими пласкуватими головками.

Голубці Читати далі »

blank

Узвар – рецепт смачного та корисного різдвяного напою

Давайте навчимося готувати справжній смачний різдвяний узвар! Адже узвар із сухофруктів разом із пшеничною кутею – дві найголовніші страви різдвяного столу.

Узвар – рецепт смачного та корисного різдвяного напою Читати далі »

вареники з вишні

Вареники з вишнями

Важко уявити собі сезон вишень без вареників з вишнями. Як і важко знайти людину, що з дитинства не ласувала б варенками з вишнями на бабусиній чи маминій кухні. У вигляді основної страви чи десерту – вареники з вийшяни не залишать байдужими нікого.

Вареники з вишнями Читати далі »

Запіканка картопляна

Картопляно-гречаний пиріг

Якщо ви бажаєте мати під рукою швидкий і простий рецепт пісної страви на кожен день – спробуйте наш картопляно-гречаний пиріг. Цей рецепт характерний для західних регіонів України і, хоча, його приготування може дещо відрізнятись, два основні інгредієнти злишаються незмінними.

Картопляно-гречаний пиріг Читати далі »

мак у тарілці

Вареники з маком і медом: магічний рецепт з давнини

Цей рецепт вареників з маком походить певно з Туреччини – там здавна традиційно готували дюш-вар на кислому молоці. Білесенькі й товстенькі, м’які й досить величенькі – так виглядають вареники з маком на кислому молоці й соді.

Вареники з маком і медом: магічний рецепт з давнини Читати далі »

Прокрутка до верху