Дуже смачні мариновані печериці за 10 хв
Печериці готуються і маринуються у власному соці без додавання води. Спеції, часник, гірчиця в зернах роблять їх дуже смачними і запашними. Магазинні печериці ніяк не зрівняються з цією смакотою. Швидко мариновані печериці за 10-15 хвилин, можна їсти як відразу, так і через тиждень-два. В нас вони розлітаються, як насіння під час балачок, непомітно тарілка стає пустою.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 600 g печериць
- 100 ml олії
- 60 ml оцту
- 1 tbsp цукру
- 6 духмяних перців
- 6 чорних перців горошком
- 0,5 tsp гірчиці в зернах
- 1 tsp солі
- 3 лаврових листів
- 3 зубчиків часнику
Кроки приготування
- Промиваємо наші куплені маленькі печериці під проточною водою. Можна кожний гриб продивитися і руками добре потерти, щоб про всяк випадок нічого не залишалося.
- На ледь теплу сковорідку вливаємо звичайну рафіновану соняшникову олію. Додаємо відразу оцет, поки сковорідка не нагрілася. Кидаємо одну столову ложку цукру та духмяний перець. І починаємо поступово розмішувати, поки прогрівається наша пательня.
- Додаємо чорний перець горошком, гірчицю в зернах, чайну ложку солі з вершечком і лаврове листя. Розмішуємо, щоб сіль цукор розчинилися в рідині. Продовжуємо легко помішувати, заодно з’єднуючи олію з оцтом. Робимо ці дії на невеликому вогні.
- Коли маринад почне легенько кипіти, додаємо наші шампіньйони, разом з часникок, який нарізали пластинками. Добре перемішаємо, щоб рівномірно розподілити часник і гриби по поверхні пательні.
- На середньому вогні готуємо приблизно 5-8 хвилин, не більше, щоб наші гриби не розварилися. Гриби не потрібно постійно помішувати, варто робити паузи. Гриби в цей час пускають свій сік і доповнюють маринад.
- Коли печериці вистигли, перекладаємо в банку. Банку закриваємо кришкою і ставимо в холодильник. Печериці можна їсти через 2-4 години. Проте на наступний день, а то й через тиждень, вони стають ще смачнішими. Смачного