Піца на будь-який смак
Відколи італійська піца стала неймовірно популярною, її ресторанні рецепти швидко перейшли на домашні кухні багатьох господинь по всьому світу. Але не завжди домашня піца виходить такою як в італійських ресторанах і піцеріях. Секрет піци криється в температурі, при якій випікається піца, а саме 350 градусів і вище.
Друкувати
Pin
Оцінити
Порції: 2 особи
Інгредієнти для рецепту
Для тіста
- вода
- 1 tsp сухих дріжджів
- борошно
- 1 tsp солі
- 1 tbsp оливкової олії
Начинка традиційна.
- 200 g салямі
- 3 помідори
- 1 цибулини
Начинка куряча
- 300 g курячого фаршу
- 1 болгарський перець
- 1 ріпчаста цибулина
- зелень
Начинка смачна
- 150 g копченого курячого мяса
- 100 g бекону
- 1 червона цибулина
- 200 g кукурудзи
- оливки
Начинка пісна
- 6 печериць
- 2 огірки
- майонез
- кетчуп
- зелень
Начинка ніжна
- 2 варені курячі філе
- 150 g консервований ананас
- 100 g твердого сиру
- томатна паста
- майонез
- сіль до смаку
Начинка фруктова
- 2 груша
- малина
- виноград
- мед
- горіхи
- сметана
Кроки приготування
Приготування тіста
- Дріжджі залийте теплою водою і розмішайте, щоб не залишилося грудочок. Додайте до них борошно, сіль і замісіть тісто. Вимішуйте його близько 10 хвилин. Тісто має стати м'яким і еластичним.
- Змастіть тісто з усіх боків оливковою олією і покладіть в чисту велику миску. Накрийте плівкою і поставте в тепле місце на 1,5 години.
- Потім розімніть тісто, розділіть на 2 однакові частини і сформуйте кульки. Покладіть їх на присипану борошном поверхню, накрийте харчовою плівкою і залиште на 60 хвилин.
- Руками розтягніть тісто до шару потрібної товщини. Викладіть начинку і відправте в нагріту до 180-200 градусів духовку хвилин на 10-15.
Начинка традиційна.
- Салямі, помідор, цибулю поріжте кільцями. Посипте порізаним болгарським перцем.
- Викладайте у вигляді луски, чергуючи салямі, помідор і цибулю, щоб скибки помідора лежали на цибулі.
- Посипте порізаним болгарським перцем.
Начинка куряча.
- Подрібнену цибулю обсмажте, додайте порізаний болгарський перець і трохи потушкуйте.
- Додайте курячий фарш, обсмажте 5–7 хв, посоліть, поперчіть.
- Додайте посічену зелень, охолодіть.
- Викладіть на тісто, полийте розтопленим маслом.
Начинка смачна
- Шматочки курячого м’яса (копченого або печеного) викладаємо на корж.
- Підсмажте бекон на сухій сковорідці і викладіть на корж.
- Додайте червону цибулю, оливки, кукурудзу.
Начинка пісна.
- Тісто змастіть майонезом і кетчупом або оливковою олією, викладіть огірки.
- Обсмажте гриби і викладіть їх на корж.
- Змастіть все ще раз майонезом. Посипте зеленню.
Начинка ніжна
- Натріть твердий сир.
- Корж змастіть томатною пастою, розведеною з водою.
- Викладайте начинку в такому порядку: варена курка, ананаси, майонез, сіль до смаку, твердий сир.
Начинка фруктова.
- З груш вийміть серцевину, дрібно наріжте.
- Виноград розрізаємо навпіл і вибраємо кісточки.
- Змішуємо малину, виноград і груші, викладаємо суміш на тісто.
- Зверху заливаємо сметаною і медом.
- Посипаємо піцу подрібненими горіхами.