Піца

Піца на будь-який смак

Піца

Піца на будь-який смак

Відколи італійська піца стала неймовірно популярною, її ресторанні рецепти швидко перейшли на домашні кухні багатьох господинь по всьому світу. Але не завжди домашня піца виходить такою як в італійських ресторанах і піцеріях. Секрет піци криється в температурі, при якій випікається піца, а саме 350 градусів і вище.
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Італійська
Ключове слово: піца
Підготовка: 35 хвилин
Приготування: 25 хвилин
Загальний час: 1 година
Порції: 2 особи
Автор: Наталя

Інгредієнти для рецепту

Для тіста

  • вода
  • 1 tsp сухих дріжджів
  • борошно
  • 1 tsp солі
  • 1 tbsp оливкової олії

Начинка традиційна.

  • 200 g салямі
  • 3 помідори
  • 1 цибулини

Начинка куряча

  • 300 g курячого фаршу
  • 1 болгарський перець
  • 1 ріпчаста цибулина
  • зелень

Начинка смачна

  • 150 g копченого курячого мяса
  • 100 g бекону
  • 1 червона цибулина
  • 200 g кукурудзи
  • оливки

Начинка пісна

  • 6 печериць
  • 2 огірки
  • майонез
  • кетчуп
  • зелень

Начинка ніжна

  • 2 варені курячі філе
  • 150 g консервований ананас
  • 100 g твердого сиру
  • томатна паста
  • майонез
  • сіль до смаку

Начинка фруктова

  • 2 груша
  • малина
  • виноград
  • мед
  • горіхи
  • сметана

Кроки приготування

Приготування тіста

  • Дріжджі залийте теплою водою і розмішайте, щоб не залишилося грудочок. Додайте до них борошно, сіль і замісіть тісто. Вимішуйте його близько 10 хвилин. Тісто має стати м'яким і еластичним.
  • Змастіть тісто з усіх боків оливковою олією і покладіть в чисту велику миску. Накрийте плівкою і поставте в тепле місце на 1,5 години.
  • Потім розімніть тісто, розділіть на 2 однакові частини і сформуйте кульки. Покладіть їх на присипану борошном поверхню, накрийте харчовою плівкою і залиште на 60 хвилин.
  • Руками розтягніть тісто до шару потрібної товщини. Викладіть начинку і відправте в нагріту до 180-200 градусів духовку хвилин на 10-15.

Начинка традиційна.

  • Салямі, помідор, цибулю поріжте кільцями. Посипте порізаним болгарським перцем.
  • Викладайте у вигляді луски, чергуючи салямі, помідор і цибулю, щоб скибки помідора лежали на цибулі.
  • Посипте порізаним болгарським перцем.

Начинка куряча.

  • Подрібнену цибулю обсмажте, додайте порізаний болгарський перець і трохи потушкуйте.
  • Додайте курячий фарш, обсмажте 5–7 хв, посоліть, поперчіть.
  • Додайте посічену зелень, охолодіть.
  • Викладіть на тісто, полийте розтопленим маслом.

Начинка смачна

  • Шматочки курячого м’яса (копченого або печеного) викладаємо на корж.
  • Підсмажте бекон на сухій сковорідці і викладіть на корж.
  • Додайте червону цибулю, оливки, кукурудзу.

Начинка пісна.

  • Тісто змастіть майонезом і кетчупом або оливковою олією, викладіть огірки.
  • Обсмажте гриби і викладіть їх на корж.
  • Змастіть все ще раз майонезом. Посипте зеленню.

Начинка ніжна

  • Натріть твердий сир.
  • Корж змастіть томатною пастою, розведеною з водою.
  • Викладайте начинку в такому порядку: варена курка, ананаси, майонез, сіль до смаку, твердий сир.

Начинка фруктова.

  • З груш вийміть серцевину, дрібно наріжте.
  • Виноград розрізаємо навпіл і вибраємо кісточки.
  • Змішуємо малину, виноград і груші, викладаємо суміш на тісто.
  • Зверху заливаємо сметаною і медом.
  • Посипаємо піцу подрібненими горіхами.
Прокрутка до верху