Картопля запечена з розмарином
Дуже вдалий рецепт, якщо ви бажаєте приготувати щось швидке, смачне, духмяне і з інгредієнтів, що завжди під рукою. Ідеальний снек, гарнір до м’ясних та овочевих страв, наприклад до курки з часником (посилання в кінці рецепта) чи просто основна страва. Якщо маєте свіжий розмарин – він духмяніший, але ідеально підійде і сушений.
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 2 kg картоплі
- оливкова олія
- пучок свіжого розмарину або невелика жменька сушеного
- груба сіль та свіжозмелений перець
Кроки приготування
- Картоплю почистити і нарізати на невеликі шматки.
- В каструлі довести воду до кипіння і зварити в ній картоплю майже до готовності, але трішки недоварити.
- Зцідити і добре потрусити картоплю в друшляку. Це робиться для того, щоби поверхня шматочків стала шороховатою, так вона краще вбиратиме приправи. Залишити в друшляку хвилин на 10, щоби вся зайва рідина повністю стекла.
- Духовку нагріти до 220 градусів.
- На бляшку для запікання чи форму, в якій готуватимете картоплю, покладіть приблизно дві третини розмарину, декілька добрих ложок оливкової олії, сіль та перець та нагрійте її в духовці.
- Після чого викладіть туди картоплю, вимішайте так, щоби всі шматки були покриті олією з розмарином.
- Випікати приблизно 30-35 хв, кожні 10 хв добре перемішуючи.