картопля і розмарин

Картопля запечена з розмарином

Рецепт курки з часником.

картопля і розмарин

Картопля запечена з розмарином

Дуже вдалий рецепт, якщо ви бажаєте приготувати щось швидке, смачне, духмяне і з інгредієнтів, що завжди під рукою. Ідеальний снек, гарнір до м’ясних та овочевих страв, наприклад до курки з часником (посилання в кінці рецепта) чи просто основна страва. Якщо маєте свіжий розмарин – він духмяніший, але ідеально підійде і сушений.
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Європейська
Підготовка: 15 хвилин
Приготування: 50 хвилин
Загальний час: 1 година 5 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 2 kg картоплі
  • оливкова олія
  • пучок свіжого розмарину або невелика жменька сушеного
  • груба сіль та свіжозмелений перець

Кроки приготування

  • Картоплю почистити і нарізати на невеликі шматки.
  • В каструлі довести воду до кипіння і зварити в ній картоплю майже до готовності, але трішки недоварити.
  • Зцідити і добре потрусити картоплю в друшляку. Це робиться для того, щоби поверхня шматочків стала шороховатою, так вона краще вбиратиме приправи. Залишити в друшляку хвилин на 10, щоби вся зайва рідина повністю стекла.
  • Духовку нагріти до 220 градусів.
  • На бляшку для запікання чи форму, в якій готуватимете картоплю, покладіть приблизно дві третини розмарину, декілька добрих ложок оливкової олії, сіль та перець та нагрійте її в духовці.
  • Після чого викладіть туди картоплю, вимішайте так, щоби всі шматки були покриті олією з розмарином.
  • Випікати приблизно 30-35 хв, кожні 10 хв добре перемішуючи.
Прокрутка до верху