Курка з часником

курка з часником
АвторAnnaРейтингСкладністьЛегко
Підготовка20 хвПриготування1 годЗагальний час1 год 20 хв

Цей андалузький спосіб готувати курку простий і невибагливий, але завдяки оливковій олії, великій к-сті часнику та білому вину, страва набуває насиченого та багатого смаку. Секрет в тому, що курка нарізується на маленькі шматки і обсмажується в оливковій олії з часником до золотої скоринки, таким чином м'ясо стає надзвичайно ароматним. Курку вибирайте фермерську, з ніжним м’ясом.

 1 курка вагою приблизно 1.5 кг
 10 зубців часнику, попередньо замочити у воді, щоби шкірка стала м’якою
 1 скл. білого вина
 2 ст. л. борошна
 5 ст. л. оливкової олії
 2 лаврові листки
 сіль та звіжозмелений перець
1

Гострим та важким ножем розріжте курку разом з кістяком на 16 частин. Покладіть шматки курки у харчовий пакет, додайте борошно, сіль, перець та добре все перемішайте, так щоби кожний шматок птиці покрився мукою з приправами.

2

Оливкову олію нагріти у глибокій сковороді. Шматки курки і часник обсмажити в нагрітій олії до золотої скоринки.

3

Додати вино, лаврові листки і дати покипіти біля хвилини, щоби випарувався алкоголь. Нещільно накрити кришкою та готувати на невеликому вогні, поки м'ясо не стане ніжним і не почне легко відділятись від кісток. Вийняти лаврові листки і подавати разом з духмяним соусом.

Інгредієнти

 1 курка вагою приблизно 1.5 кг
 10 зубців часнику, попередньо замочити у воді, щоби шкірка стала м’якою
 1 скл. білого вина
 2 ст. л. борошна
 5 ст. л. оливкової олії
 2 лаврові листки
 сіль та звіжозмелений перець

Кроки рецепта

1

Гострим та важким ножем розріжте курку разом з кістяком на 16 частин. Покладіть шматки курки у харчовий пакет, додайте борошно, сіль, перець та добре все перемішайте, так щоби кожний шматок птиці покрився мукою з приправами.

2

Оливкову олію нагріти у глибокій сковороді. Шматки курки і часник обсмажити в нагрітій олії до золотої скоринки.

3

Додати вино, лаврові листки і дати покипіти біля хвилини, щоби випарувався алкоголь. Нещільно накрити кришкою та готувати на невеликому вогні, поки м'ясо не стане ніжним і не почне легко відділятись від кісток. Вийняти лаврові листки і подавати разом з духмяним соусом.

Курка з часником

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Догори