Запіканка картопляна

Картопляно-гречаний пиріг

Запіканка картопляна

Картопляно-гречаний пиріг

Якщо ви бажаєте мати під рукою швидкий і простий рецепт пісної страви на кожен день – спробуйте наш картопляно-гречаний пиріг. Цей рецепт характерний для західних регіонів України і, хоча, його приготування може дещо відрізнятись, два основні інгредієнти злишаються незмінними.
5 з 1 оцінки
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Українська
Ключове слово: закусочний пиріг, картопляно-гречаний пиріг, пиріг
Підготовка: 55 хвилин
Приготування: 1 година 5 хвилин
Загальний час: 2 години
Порції: 6 осіб

Інгредієнти для рецепту

  • 300 g борошна
  • 20 g дріжджів
  • 2 tbsp олії
  • 2 tsp цукру
  • 0,5 tsp солі
  • 200 ml води

Начинка

  • гречка
  • 500 g картоплі
  • 3 цибулини
  • 4 зубчики часнику
  • 2 tbsp олії

Кроки приготування

  • У теплу воду 30-35 °С додаємо дріжджі, цукор, сіль, зовсім трішки борошна, розмішуємо й залишаємо, щоб піднялася опара.
  • Додаємо просіяне борошно, олію та замішуємо еластичне тісто.
  • Накриваємо тісто чистим рушничком і ставимо у тепле місто, щоб підросло. Рецепт на піст для тіста є універсальним, не тільки для картопляно-гречаного пирога, з будь-якою начинкою – яблука, капусту, гриби, курагу, рис з яйцем. Лише у солодкий пиріг цукру потрібно додати більше.
  • Для начинки відварюємо картоплю й готуємо звичайне пюре.
  • Відварюємо гречку.
  • Цибулю нарізаємо невеликими кубиками та обсмажуємо до золотистого кольору. Додаємо подрібнений часник, сіль і ще хвилинку підсмажуємо.
  • Компоненти начинки – картоплю, гречку й цибулю ретельно перемішуємо у великій мисці.
  • Тісто, що підросло, розділяємо на 2 частини – меншу й більшу.
  • Більшу частину тіста розкачуємо та викладаємо на деко так, щоб з боків утворилися бортики.
  • Викладаємо начинку, накриваємо другою частиною тіста і гарненько защипаємо по краях.
  • Наколюємо виделкою й залишаємо на 20-30 хвилин аби тісто підросло.
  • Змащуємо збитим яйцем та випікаємо у гарячій духовці 200°С 40-45 хвилин.

Прокрутка до верху