ліниві голубці

Ліниві голубці

Цікаві рецепти лінивих голубців

Ліниві голубці можна запікати у духовці – смачно й дієтично. На теренах Всесвітньої Павутини можна навіть зустріти зовсім млявий рецепт лінивих голубців, що нагадує скоріше овочеве рагу, плов або й зовсім рисово-капустяний суп: всі інгредієнти подрібнюють, перемішують і тушкують із додаванням води.

ліниві голубці

Ліниві голубці

Спитаєте, чим добрий наш рецепт лінивих голубців? Усім! Приготувати їх можна дуже швидко, не потрібно кулінарної майстерності преміум класу, смак – як у класичних голубців. А якщо ще й прикрасити зеленню, подати до столу гарну сметану – буде неперевершено!
Дайте першу оцінку
Друкувати Pin Оцінити
Кухня: Європейська, Угорська, Українська
Підготовка: 1 година
Приготування: 30 хвилин
Загальний час: 1 година 30 хвилин

Інгредієнти для рецепту

  • 500 g м'ясного фашу
  • 100 g рису
  • 2 моркви
  • 5 tbsp олії
  • 1 цибулина
  • 400 g капусти
  • 1 яйце
  • 200 g томатного соусу
  • 200 g сметани
  • лавровий лист, перець, сіль

Кроки приготування

  • Варимо рис для лінивих голубців.
  • Цибулю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на тертці.
  • На сковороді в олії обсмажуємо цибулю й моркву.
  • Шаткуємо капусту.
  • Додаємо у сковорідку капусту, 100 мл води й тушкуємо на маленькому вогні 25-30 хвилин.
  • Варимо яйце, як прохолоне, дрібно нарізаємо.
  • З’єднуємо всі компоненти – м’ясний фарш, яйце й тушковані овочі. Солимо, перчимо. Можна додати свіжу зелень.
  • З отриманої маси формуємо ліниві голубці – ніби котлетки, та злегка обсмажуємо на великому вогні.
  • Сметану змішуємо з томатним соусом та заливаємо цією сумішшю наші ліниві голубці. Тушкуємо 1 годину на повільному вогні.
Прокрутка до верху