Цікаві рецепти лінивих голубців
Ліниві голубці можна запікати у духовці – смачно й дієтично. На теренах Всесвітньої Павутини можна навіть зустріти зовсім млявий рецепт лінивих голубців, що нагадує скоріше овочеве рагу, плов або й зовсім рисово-капустяний суп: всі інгредієнти подрібнюють, перемішують і тушкують із додаванням води.
Ліниві голубці
Спитаєте, чим добрий наш рецепт лінивих голубців? Усім! Приготувати їх можна дуже швидко, не потрібно кулінарної майстерності преміум класу, смак – як у класичних голубців. А якщо ще й прикрасити зеленню, подати до столу гарну сметану – буде неперевершено!
Друкувати
Pin
Оцінити
Інгредієнти для рецепту
- 500 g м'ясного фашу
- 100 g рису
- 2 моркви
- 5 tbsp олії
- 1 цибулина
- 400 g капусти
- 1 яйце
- 200 g томатного соусу
- 200 g сметани
- лавровий лист, перець, сіль
Кроки приготування
- Варимо рис для лінивих голубців.
- Цибулю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на тертці.
- На сковороді в олії обсмажуємо цибулю й моркву.
- Шаткуємо капусту.
- Додаємо у сковорідку капусту, 100 мл води й тушкуємо на маленькому вогні 25-30 хвилин.
- Варимо яйце, як прохолоне, дрібно нарізаємо.
- З’єднуємо всі компоненти – м’ясний фарш, яйце й тушковані овочі. Солимо, перчимо. Можна додати свіжу зелень.
- З отриманої маси формуємо ліниві голубці – ніби котлетки, та злегка обсмажуємо на великому вогні.
- Сметану змішуємо з томатним соусом та заливаємо цією сумішшю наші ліниві голубці. Тушкуємо 1 годину на повільному вогні.