Варимо рис для лінивих голубців.
Цибулю нарізаємо кубиками, моркву натираємо на тертці.
На сковороді в олії обсмажуємо цибулю й моркву.
Шаткуємо капусту.
Додаємо у сковорідку капусту, 100 мл води й тушкуємо на маленькому вогні 25-30 хвилин.
Варимо яйце, як прохолоне, дрібно нарізаємо.
З’єднуємо всі компоненти – м’ясний фарш, яйце й тушковані овочі. Солимо, перчимо. Можна додати свіжу зелень.
З отриманої маси формуємо ліниві голубці – ніби котлетки, та злегка обсмажуємо на великому вогні.
Сметану змішуємо з томатним соусом та заливаємо цією сумішшю наші ліниві голубці. Тушкуємо 1 годину на повільному вогні.